„Mindenkinek más a hobbija, nekem az, hogy termesztek, és különféle termékeket, őrölt paprikát, chilipelyhet, paprikakrémet állítok elő” – mondta Vass. 150 négyzetméteres üvegházban termeszti a paprikát, több fajtával is foglalkozik: Habanero többféle változatban, Scorpion piros és barna változatban, Jalapeno (piros és sárga), és a nagy kedvenc a Carolina Reaper, amit a Guinness World Records a világ legcsípősebb paprikájaként tart számon.

Bács-Kiskun vármegyében nagy hagyománya van a fűszerpaprika-termesztésnek, rengeteg ételhez használják itt az őrölt piros paprikát. Vass elmondta, hogy egy hagyományos marhalábszár-pörköltben is megállják a helyüket ezek az őrlemények. Bár nagyon csípős termékről van szó, kifejezetten jó élettani hatásai vannak. A kutatások szerint segíthet a vérnyomás csökkentésében, javíthatja a vércukorszintet és támogathatja a szív- és érrendszer egészségét a chili fogyasztása.

Hasonló cikkünk:  Ezt beszélik: miről írt a héten a független vidéki média?

via Agroinform