fbpx

FRISS HÍREK

Magyarországon a lakosság 72 százaléka ért egyet az euró bevezetésével

- Advertisement -

Az Eurobarométer kutatásából kiderül, hogy Magyarországon az emberek 72 százaléka szeretné, ha bevezetnék az eurót, de csak a megkérdezettek 24 százaléka szerint áll erre készen az ország. A felmérés 2023 áprilisában készült abban a hat euróövezeten kívüli tagállamban, amelyek jogilag elkötelezték magukat az euró bevezetése mellett: Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Svédországban.

Az euró bevezetését a magyarok 25 százaléka ellenzi, 26 százaléka egyet ért azzal, hogy az euró bevezetésével az ország elveszti identitásának egy részét. Magyarországon 62 százalék gondolja úgy, hogy az euró bevezetése pozitív hatással lenne az országra, míg 31 százalék szerint negatív hatással lenne.

Magasnak számít Magyarországon az euró bevezetésének támogatottsága más országokkal összehasonlítva. A megkérdezettek 58 százaléka támogatja az euró bevezetését a saját országában. Romániában hasonlóan magas a támogatottság mértéke, ott 71 százalék. Lengyelország ez az arány 55 százalék, Svédországban 54 százalék, Bulgáriában 49 százalék, Csehországban 44 százalék.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

„A mi álláspontunk az, hogy ha elérjük az Európai Unió átlagos fejlettségi szintjének közel 90 százalékát, akkor már érettek leszünk az euróra” – mondta az euró bevezetéséről Matolcsy György jegybankelnök júniusban. Szerinte ez 2030-ra lehet reális cél.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...