fbpx
19.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Nem nyomoz tovább az ügyészség Orbán pisai kirándulása kapcsán

Hadházy Ákos közösségi-oldalán közölte, hogy az ügyészség megszüntette a nyomozást Orbán Viktor pisai kitérője kapcsán. A képviselő azért tett feljelentést idén márciusban ismeretlen tettes ellen, mert egy hivatalos egyiptomi tárgyalásról visszatérő honvédségi gép március elsején 1000 kilométeres kitérőt tett, és azért szállt le Pisában, mert Orbán Viktor és felesége Firenzében és Velencében egy magánjellegű programon vettek részt.

Ez a magánprogram legalább 3-4 millió forint adófizetői pénzbe került Hadházy szerint, ami hűtlen kezelés gyanúját veti fel. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentést elutasította, majd a bíróság utasította az ügyészséget, hogy mégis folytassa le a nyomozást. Az alig egy hónapos vizsgálat után kilencoldalas indoklásban közölték a képviselővel, hogy nem indítanak eljárást.

„Amint erre a jogszabályok is utalnak, a védelem ellátásának módját és szintjét előzetes elemzés (vélemény) alapján határozzák meg, az pedig, hogy a meghatározottaknál enyhébb – adott esetben kevesebb költséggel járó – védelmi szint is elegendő lett volna-e, nem a tények, hanem az utólagos feltételezések körébe tartozik, így jelentőséggel nem bírhat” – írta az ügyészség. Hozzátették, hogy a vonatkozó jogszabályok a személykísérés során a technikai eszközök biztosítása vonatkozásában semmilyen költséghatékonysági kötelezettséget nem írnak elő. Vagyis az ügyészség érvelése szerint „a költséghatékonyság – mint szempont – csak abban az esetben vehető figyelembe, ha ez a védelem ellátásának hatékonyságát egyáltalán nem befolyásolja”.

Az ügyészség meglátása szerint a Magyar Honvédségnek nem kell figyelembe vennie a költségeket az utak szervezése során, így felelősségre sem vonható. A képviselő a posztjában azt írja, panaszt fog benyújtani a bíróságnál az ügyészségi határozat miatt.

Hasonló cikkünk:  Navracsics optimistább Orbánnál az Európai Unió jövőjével kapcsolatban

via Telex

Hasonló cikkünk:  Tagadnak a ’93-as soltvadkerti gyilkosság vádlottjai

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...