fbpx

FRISS HÍREK

Koszorú az örök színi dicsőségnek – Petőfire emlékeztek

- Advertisement -

Petőfi Sándor halálának évfordulójára koszorúval emlékezett a Katona József Emlékház, a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja. A nép költője feltehetően 1849. július 31-én tűnt, vagy esett el a segesvári csatában.

A magyar kulturális értékeket őrző csoportok minden évben megemlékeznek Petőfiről. Idén a Malom Center épületén található emléktáblára került koszorú Székelyné Kőrösi Ilona történész, etnográfus előadását követően.

A mai bevásárlóközpont helyén állt Kecskemét első színházépülete. 1833 és 1868 között Király Sándor színházában léphettek fel a vándor társulatok, és így látogathatott ide Petőfi Sándor 1842-3 telén.

A Katona józsef Kör emelte emléktábla szerint ‘itt álmodozott Petőfi Sándor mint vándorszinész örök dicsőségről.’ Az emlékkoszorút Ádám András, Bajtai Mária, Kenyeres Dénes helyezték fel.

Hasonló cikkünk:  Már szállít utasokat a hidrogénbusz Kecskeméten, de nem díjmentesen

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...