fbpx

FRISS HÍREK

Szeptembertől 120 iskolában ismerkedhetnek a diákok a honvédelem tantárggyal

- Advertisement -

Ungár Péter LMP-s politikus írásbeli kérdésére reagálva Rétvári Bence parlamenti államtitkár elárulta: országosan 120 iskolában indulhat el a honvédelem tantárgy oktatása a következő tanévtől. Eddig 37 köznevelési és 83 szakképzési intézmény jelezte a részvételi szándékát a tantárgy bevezetésére vonatkozóan.

A tantárgy oktatásában résztvevő intézmények tényleges számát csak a szeptemberi tanévkezdés után lehetséges megadni – jegyezte meg Rétvári.

Válaszában arra is kitért, hogy a tantárgy oktatásához a Honvédelmi Minisztérium fogja biztosítani a szakembereket, „akiknek a próbaoktatás megkezdése előtt szakmai, pedagógiai, tanügyigazgatási és módszertani felkészítésen kell részt venniük”.

Azért vezetik be a honvédelem tantárgy próbaévét a 2023/24-es tanévben, mert a tantárgy célja „a honvédelmi nevelési feladatok megvalósításának hatékonyabbá tétele, a haza védelme iránt elkötelezett, gyakorlati honvédelmi ismeretekkel és készségekkel is rendelkező fiatalok célirányos nevelése”.

E témakörben küldött kérdéseket a Telex még június közepén a Klebelsberg Központnak. A válaszban azonban véletlenül egy belső levelezést is elküldött a sajtóosztály, amiből kiderült, hogy az elküldeni tervezett hivatalos válasz nem volt igaz, majd végül egy olyan levelet küldtek ki, ami továbbra sem a teljes igazságot fedte. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár például azt írta a vele szoros együttműködésben dolgozó Klebelsberg Központ vezetőinek, hogy „nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani.”

Gulyás Gergely végül elnézést kért a laptól, Maruzsa Zoltán pedig a Népszavának azt mondta, hogy személyi következményekről nem tud, de elnézést kér mindenkitől, akiket esetleg megbántott.

Hasonló cikkünk:  Az utóbbi években jelentősen visszaesett az új befektetők száma Magyarországon

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...