fbpx

FRISS HÍREK

Tagadnak a ’93-as soltvadkerti gyilkosság vádlottjai

- Advertisement -

A Bács-Kiskun vármegyei Főügyészség vádat emelt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt azzal a román férfival és a volt feleségével szemben, akik 30 évvel ezelőtt agyonvertek és kiraboltak egy egyedül élő özvegyasszonyt Soltvadkerten.

A nő és a férfi is tagadta bűnösségét a nyomozati szakban – mondta el Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Napszámosként dolgozott Soltvadkerten az akkor még csak 22 éves férfi és nő, így  ismerték meg a megözvegyült idős asszonyt. Tudták, hogy a férje halála után eladta a szőlőműveléshez használt eszközöket és így nagyobb összegű készpénzzel rendelkezik.

A megélhetésük és a lakhatásuk bizonytalanná vált, miután 1993 szeptemberében az akkori munkaadójuk kirúgta őket. Úgy döntöttek, hogy akár az asszony megölése árán is pénzt szereznek tőle. Mivel az idős nő korábbról ismerte őket, ezért beengedte a párt a házába és a konyhában beszélgetni, italozni kezdtek.

Hasonló cikkünk:  Telex: Bács-Kiskun erős bástyája a Fidesz-KDNP-nek - választási körkép

Egy szódásüveg került a férfi kezébe, amivel többször is fejbe vágta a nőt, aki elvesztette az eszméletét és összeesett. Ezután értékek után kezdtek kutatni a lakásban, így megtalálták a nő pénztárcáját. A konyhakövön fekvő asszony újra életjeleket adott, ezért a férfi agyonverte az ágyban talált baltával.

Az asszony 350 ezer forintját magukhoz véve a páros még az éjszaka hazautazott Romániába, ahol elköltötték a pénzt. Az elkövetők kilétére akkor nem derült fény, de évtizedekkel később egy helyszínen talált csikken lévő DNS alapján végül sikerült őket azonosítani.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a vádlottakra, és arra is indítványt tett a bíróságnál, hogy a tárgyalás idejére kérjék a jelenleg Romániában fogvatartott férfi ideiglenes átadatását.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...