fbpx

FRISS HÍREK

Több tízmilliós támogatást kapnak az önkéntes tűzoltók

- Advertisement -

Főigazgatói döntés alapján 2023-ban 600 millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem magyarországi önkéntes tűzoltó-egyesületek között –  közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Idén 610 ilyen egyesület, több mint 500 millió forint értékben nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével többek között gépjármű- és szertárfelújítási támogatásokhoz, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak az önkéntes tűzoltók.

21 Csongrád-Csanád vármegyei székhelyű egyesület kap összesen 18 és fél millió forint pályázaton megítélt, és 4,8 működési költségre megítélt támogatást. Ezt a pénzt költhetik szertár építésre és felújításra, gépjármű és technikai eszköz felújításra, illetve beszerezhetnek szakmai és egyéb eszközöket.

Egyre nagyobb és fontosabb szerep jut az önkéntes tűzoltóknak például a nyaranta hirtelen kialakuló tűzeseteknél. Ilyen volt a szatymazi tűz, ahol a sándorfalviak segítettek be, és ahol még a vasúti forgalmat is le kellett állítani.

Hasonló cikkünk:  Magyar ügyfél rendelt egy szuperjachtot 100 millió dollárért

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...