fbpx

FRISS HÍREK

Várhatóan nem lesz olcsó az egynapos autópálya-matrica

- Advertisement -

Jövőre bevezetik az egynapos autópálya-matricát, de azt nem lehet tudni, hogy mennyibe kerül majd az új matrica. Az Európai Unió rendelete szerint a tagországok 2024 márciusáig kell bevezetniük az egynapos autópálya-matricát.

Egy felmérés szerint abban az esetben érné meg az egynapos matrica, ha 500-1500 forintig terjedne az ára. A cseh példa szerint viszont ennél jóval magasabb összegre lehet számítani, hiszen az Európai Unió korlátozása szerint az egynapos matrica ára legfeljebb az éves matrica árának 9 százaléka lehet, amely azt jelenti, ha az idei éves matrica árához viszonyítjuk 4427 forintba kerülne.

Jelenleg egy személyautóra a 10 napos matrica ára 5500 forint, az egyhavi matrica pedig 8900 forintba kerül. Az éves matricáért 49190 forintot kell fizetni.

Hasonló cikkünk:  A természet erejével a szépségért és egészségért

(infostart.hu)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...