fbpx

FRISS HÍREK

Zelenszkij aláírta az ukrán nyelvtörvény megváltoztatását

- Advertisement -

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a 9332. számú törvényjavaslatot, amely 2024. szeptember 1-jéig meghosszabbítja az ukrán nyelvre való átállást azokban az iskolákban, ahol az oktatás nyelve az uniós nyelvek egyike – számolt be róla az Ukrajinszka Pravda.

A sokat vitatott oktatási törvény záró és átmeneti rendelkezéseit módosítja a 9332. számú törvény, amely korábban 2023. szeptember 1-jéig határozta meg ezt az átmeneti időszakot.

„Azok az ukrajnai nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek, akiknek nyelve az Európai Unió hivatalos nyelve, és akik 2018. szeptember 1-je előtt kezdték meg az általános középfokú oktatást az adott nemzeti kisebbség nyelvén, 2024. szeptember 1-jéig továbbra is az e törvény hatálybalépése előtti szabályok szerint részesülnek ilyen oktatásban, az ukrán nyelven oktatott tantárgyak számának fokozatos növelése mellett” – áll a rendelkezésben.

Hasonló cikkünk:  A postás szerepét is vállalja Szijjártó, amikor orosz kollégájával találkozik

Korábban Orbán Viktor magyar miniszterelnök világossá tette, hogy nem járul hozzá Ukrajna jövőbeni uniós csatlakozásához az oktatási törvényre vonatkozó újabb engedmények nélkül.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...