fbpx

FRISS HÍREK

A leves, amelyet nem a nevéért szeretünk

- Advertisement -

A neve alapján nem is gondolnánk, hogy ez az étel milyen isteni is tud lenni. Mert ugyan mi jut eszünkbe a korhely szóról? A legtöbb embernek elsőre az iszákos, dologkerülő ember jut eszébe erről a szóról. Egészen addig, amíg meg nem kóstolta a magyarok egyik kedvenc levesét, a korhelylevest. Mert onnantól kezdve a szó hallatán olyan ízorgia ugrik be, hogy alig várja, mielőbb újra ehessen belőle!

De mit is tud a korhelyleves?

Először is érdemes megnézni a receptneked.hu teljes kínálatát a témában. A különböző receptek mellett ott találjuk majd a számokat is, hogy hányan látták már az adott receptet. Minél nagyobb ez a szám, annál valószínűbb, hogy isteni eredmény vár ránk.

Nincs ez másként a korhelyleves esetében sem. Ez a tipikusan hungarikumnak számító étel tartalmaz mindent, amit a magyar konyha annyira kedvel: savanyú káposztát, többféle hagymát, babérlevelet, őrölt pirospaprikát és persze tejfölt is. No, meg nem mehetünk el szó nélkül a lehetőleg füstölt csülök mellett sem, amely az egész levesnek a zamatát adja.

Ha pedig ennyi fantasztikus alapanyag egy levessé összeáll, akkor az csakis élvezetes lehet mind a főzőknek, mind pedig a fogyasztóknak!

Ahány ház, annyi szokás…

Persze ne lepődjünk meg azon, hogy ezt a roppant kiadós levest sokan sokféleképpen készítik el. Az összes tipikusan magyar étel esetében igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás. Nem képez ez alól kivétel a korhelyleves sem, amely szinte minden magyar háztartás egyik alaplevese.

Hasonló cikkünk:  Nyomoznak a milliárdos Covid-gyorstesztek beszerzésére szerződött, majd felszívódott cégek ügyében

Tartalmas, egészséges, és akár egytálételként is funkcionálhat, annyi sok benne a tápanyag. Érdemes többféle receptúrát kipróbálni, hogy a sok közül megtaláljuk azt az egyet, ami leginkább a mi szánk ízének megfelelő.

Ha sikerül erre rátalálni, akkor nagy sztárok lehetünk a saját konyhánkban vagy a kertünkben, hiszen a korhelyleves egész évben megállja a helyét. Sőt, változatos módokon is elkészíthető, így sima hétköznapon a konyhai főzőlapon, hétvégén, baráti társaságban pedig akár bográcsban is megfőzhetjük ezt az isteni eledelt!

A savanyú káposzta rendkívül egészséges!

Talán egyetlen magyarnak sem kell mondani, de a savanyú káposzta egész egyszerűen annyira egészséges, hogy vétek lenne kihagyni az étrendünkből.

Segíti az emésztést, segít távol tartani a vírusokat, csökkenti a stresszt, jót tesz a szívnek és a csontoknak, valamint a fogyásunk során is hatékonyan támogathat minket.

Kevés olyan alapanyag van, ami ennyire sokoldalú, miközben ennyire olcsó, így mindenképpen érdemes minél több olyan ételt készíteni, amely ezt a hozzávalót tartalmazza. Receptet bőven találhatunk a Receptneked oldalán, most már csak el kell dönteni, hogy melyik étellel nyitjuk a sort!

Bármelyik mellett is határozunk, a korhelylevest semmiképp se hagyjuk ki, nem véletlenül lett egy ország kedvenc levese!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...