fbpx

FRISS HÍREK

A megfelelő porszívó kiválasztása egyszerűen

- Advertisement -

A porszívózást sokan nem szeretik, főleg azért, mert elég zajos tevékenység. Azonban ma már nagyon sokféle porszívó kapható, és vannak köztük olyanok is, amelyek csendes funkcióval is el vannak látva, emellett további praktikus jellemzőik is vannak.

A Miele porzsákos padlóporszívói között is találunk ilyen gépeket, érdemes szétnézni az oldalon, ahol pár egyszerű kérdést megválaszolva az is kiderül, melyik lesz számunkra a legmegfelelőbb modell.

Porzsákos vagy nem porzsákos legyen a porszívó?

Sokan keresik a porzsák nélküli porszívókat is, de ez nem jelenti azt, hogy a porzsákos padlóporszívóknak leáldozott volna a csillaga. Sőt! Ezek a készülékek a megbízhatóságukról híresek, és sokakat megnyugtat a tény, hogy könnyen kezelhető, jól ismert eszközökről van szó.

A Miele kínálatában ráadásul nagyon energiahatékony és ergonomikus kialakítású készülékek vannak, és a legtöbb esetben a porzsákcsere szükségességének esetén jelez a gép. Egy kattintásra kiszedhető a megtelt porzsák, nincs vele gond. Űrtartalmuk általában 4,5 liter, jól zárnak, nem kell őket gyakran cserélni.

De a Mielénél a porszívótartozékok között beszerezhetők a HyClean technológiával ellátott porzsákok is a cseréhez. Ezek teljesen magukba zárják a felszívott porszemcséket, és alacsony teljesítményű porszívózásnál is hatékonyan működnek.

Mit vegyünk még figyelembe a porszívó választásnál?

Nem elég, ha eldöntöttük, hogy porzsákos porszívót választunk, utána más szempontokat is figyelembe kell venni. Ilyen például a porszívó kapacitása: mekkora területen fogjuk majd használni? Az is számít, hogy jellemzően parkettát vagy szőnyeget porszívózunk-e vele.

Hasonló cikkünk:  Évente sok munkavállalót veszít a hazai gazdaság

Előbbi esetén érdemes olyan készüléket venni, amelybe padlókímélő görgők is vannak építve, utóbbi esetében pedig a szívófej milyensége fog inkább számítani. Ha kutyák, macskák is vannak a lakásban, akkor a legjobb, ha kimondottan olyan típusú porszívót választunk, amelyet ilyen lakásokba fejlesztettek ki. Azok a Miele padlóporszívók, amelyek turbókefével és szagszűrővel is rendelkeznek, ideálisak minden állattartónak.

Ha netán allergiás valaki a lakók közül, akkor viszont HEPA-szűrős készüléket célszerű beszerezni, mert ez a típus még az allergéneket is képes eltávolítani.

Számos kényelmi funkció

Milyen pluszokkal rendelkezhet még egy modern porszívó? Nagy előny például, ha a szívófej, a szívócső és a fogantyú szorosan egymásba kapcsolódik, de egy gombnyomással szét is húzhatók, ha valamely részt cserélni kell. Márpedig a Miele porszívókat is többféle szívófejjel árulják, még fugatisztító is van a szettben. Ezeket magában a gépben lehet tárolni, hogy mindig kéznél legyenek.

Praktikus, ha komfortosan megoldható a kábelvisszahúzás, de az is, hogy jobb- és balkezesek egyaránt kényelmesen tudják parkoltatni a gépet, mert a szívócső és a gégecső is stabilan rögzíthető a függőlegesen felállított készülék mindkét oldalán.

A csendes működés, a könnyű súly és az egyszerű tárolhatóság is előnye a Miele porzsákos padlóporszívóknak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...