fbpx

FRISS HÍREK

Bőkezű támogatást osztott ki a Szerencsejáték Zrt. leánycége

- Advertisement -

A Szerencsejáték Zrt. leánycége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. bruttó egymilliárd forintnyi szponzorpénzt osztott ki júliusban. A lista szerint a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kapta a legtöbb pénzt, összesen 630 millió forintot. Azt nem tudni mire költik az állami pénzeket, mert a támogató ezt nem jelzi a támogatási listán.

A Magyar Turisztikai Szövetség alapítványi formában működik, aminek a tagjai több szálon is kötődnek a turisztikai ágazat kormányzati szervéhez, a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ). Princzinger Péter kuratóriumi elnök az MTÜ vezérigazgató-helyettese volt, Könnyid László kuratóriumi tag szintén az MTÜ vezérigazgató-helyettese volt, Somlyai Zoltán kuratóriumi tag pedig Tiborcz Istvánnak a szállodamenedzsere.

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány 60 milliót kapott, amely az első, 2002-ben alakult polgári körből kinőtt civil szervezet. Orbán Viktor hozta létre Szövetség a Nemzetért Polgári Kör néven a 2002-es választási vereség után. 2019-ben szintén 60 millió forintos támogatást kapott az alapítvány, amely fenntartója a Polgárok Házának is.

Hasonló cikkünk:  Szegeder: Az nem kifejezés, hogy olcsó a Mere

Több tízmilliós támogatást kapott a Lupa Strand Kft., és a Magyar Zene Házát működtető cég. A Férfiak Klubja Nonprofit Kft.-t ötmillió forint támogatásra tartották érdemesnek. A klub célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának a fontosságára.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...