fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Egy baptista lelkész szerint be kellene tartani Szent István intelmeit

Az államalapítás érdi ünnepségén szóba került a nép szolgálata, a magyar családmodellt érő európai támadás is. Fórizs Gyula baptista lelkipásztor felszólalásában Aradszki Andrásnak, KDNP-s országgyűlési képviselőnek üzent.

A lelkész kikötők és strandok elvételét emlegette, majd elmondta, maga is „büszke Szent István örökségére és a magyar alkotmányra, ami a Biblián és a szent istváni intelmeken alapul”. 

Majd a képviselőhöz fordult: „Épp ezért, az ott leírtakat be is kellene tartani.”

Arra kérte Aradszkit, hogy hasson az Országgyűlés képviselőire, kövessék a szeretet és az igazság útját.

„Nekünk szolgálnunk kell a népet és nem uralnunk, tegyük ezt akár a Parlamentben vagy egy város élén. Szent István is arra tanította fiát, Imre herceget, hogy ne csak rokonságához és főemberekhez legyen kegyes, hanem mindenkihez, aki hozzá járul.”

Az ünnepi kenyeret felvéve arra emlékeztetett: azt is szét kell osztanunk, nem tarthatjuk meg magunknak.

Hasonló cikkünk:  Lezsák Sándor veje is állami kitüntetést kapott

Az ünnepségen Aradszki András mellett Csőzik László polgármester és Tar Zoltán református lelkész is felszólalt. A polgármester az egyértelmű nyugati elköteleződésről mint örökségről, a református lelkész a megbékélés reményéről beszélt. Az országgyűlési képviselő pedig a magyar családmodell egyedülálló voltáról, az azt érő európai támadásokról és a béke fontosságáról szólt.

Hasonló cikkünk:  Egy kecskeméti áruházban fogták el a Szegeden lövöldöző szamurájkardos banda utolsó tagját

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...