fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Idén Szolnokon lesz a nemzetegyesítő búzaösszeöntés

- Advertisement -

Tizenharmadik alkalommal – idén Szolnokon – rendezik meg a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem nevű rendezvényt, amellyel köszönetet mondanak a gazdáknak – írta meg a Szol24 a vg.hu cikkére hivatkozva.

Ahogy a lap fogalmaz, azt nem lehet tudni, hogy miért 15 millió a búzaszem, talán a 15 millió Kárpát-medencei magyarra gondolhattak, azonban ma már csak 12 millió magyar él a Kárpátokon belül.

Az anyaországban és a Kárpát-medence magyar lakta térségeiben közel háromszáz ponton gyűjtöttek búzát a program keretében, és minden térségben megtartották a búzaösszeöntés ünnepét.

A Tisza-parti város évek óta lobbizott az eseményért, így idén augusztus 19-én Szolnokon kerül sor a közös, nemzetegyesítést jelképező Kárpát-medencei búzaösszeöntésre.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...