fbpx

FRISS HÍREK

Így segít automatizálni a monoton feladatokat a mesterséges intelligencia

- Advertisement -

A robotok és mesterséges intelligencia segítségével végzett automatizálás megszabadíthatja a cégeket az ismétlődő és redundáns feladatoktól, így a vállalat számára értéket hozó stratégiai kezdeményezésekre koncentrálhatnak. Különösen a HR osztályok egyre gyakrabban alkalmazzák az RPA (Robotic Process Automation) vagy AI (Artificial Intelligence) technológiákat, időt takarítva meg, és így szervezeteiket emberközpontú munkahelyekké alakíthatják át.

Milyen érzésekkel fogadják az emberek munkájuk automatizálását?

A jelenlegi trendek azt mutatják, hogy a folyamatautomatizálás miatt a cégeknél munkahelyek szűnnek meg. Azonban nincs miért aggódni, mivel évek óta folyik a változás, és még mindig vannak munkahelyek: ez annak köszönhető, hogy bár a különböző típusú automatizálások felváltanak néhány olyan feladatot, ami emberektől függ, de növelik az igényt más készségek vagy felelősségek elsajátítása iránt.

A robotok például elég jók az ismétlődő adminisztratív feladatok elvégzésében, de nem tudják helyettesíteni az alkalmazottak sajátos kihívásainak megértését.

Mi a különbség az RPA és az AI között?

Az RPA olyan szoftver, amely az emberi tevékenységet utánozza a szabályalapú feladatok végrehajtásához. Minden ágazatban hasznos, mivel minden üzlettípusnak van olyan folyamata, amely ismétlődő és manuális. Másrészt az AI-n keresztül történő automatizáláshoz számítógépre van szükség, hogy utánozza az ember intellektuális és mentális képességeit. Az AI adatokat vesz fel, és értelmet ad nekik, tudva, hogy mit kezdjen velük. Ez lehetővé teszi, hogy olyan feladatokat hajtson végre, amelyek nem csak szabályalapúak, mint a robotok esetében.

Hasonló cikkünk:  Kezdődik a grillszezon, érdemes beszerezni minden szükséges eszközt!

Hogyan befolyásolják a robotok a munka jövőjét?

Az olyan új technológiákat, mint az RPA robot vagy mesterséges intelligencia emberek fejlesztik, ezt ne felejtsük el. Bármely iparág, amely hatalmas mennyiségű adatot használ és a legnagyobb figyelmet igényli a részletekre, profitálhat a robotok segítségéből. A nagyon ismétlődő, monoton tevékenységek amúgy sem okoznak szakmai elégedettséget a dolgozóknak. Mellesleg ezek azok a feladatok, amelyeket a robotok nagyon jól el tudnak látni, a hét minden napján, 24 órában anélkül, hogy elfáradnának. Ilyen szempontból ez egy technikailag megvalósítható jövő, amely elsősorban az embereket segíti, nem pedig hátrányos helyzetbe hozza őket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...