fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kolbászos lecsótól a csülökpörköltig: gasztrohét lesz Kecskemét főterén

- Advertisement -

Augusztus 22-től 26-ig, azaz keddtől szombatig rendezik meg a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást Kecskeméten, immár huszonhatodik alkalommal. Idén újdonság, hogy a Hírös Forrás szökőkút környékén az adott napon bemutatkozó települések hagyományos, főtt egytálételeket és desszerteket kínálnak.

Mint az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettől megtudtuk, gasztroudvart rendeznek be a szökőkútnál, itt lehet majd vásárolni a települések helyben megtermelt alapanyagokból készített, rájuk jellemző ételeiből a színpadi programok után. Hangsúlyozták azt is, aki vesz az ételekből, „az támogatja a térség településeinek kulturális tevékenységét is”.

A kínálat az alábbi: 

Augusztus 22. kedd 19 órától: Ballószög – kolbászos lecsó; Lajosmizse – tejespite szamóca lekvárral; Kerekegyháza – tarhonyás hús; Felsőlajos – tejespite sárgabarack lekvárral.

Augusztus 23. szerda 19 órától: Helvécia – csülkös paprikás krumpli, csemege uborka; Kunszállás – slambuc; Fülöpháza – túróscsusza.

Augusztus 24. csütörtök 18:30-tól: Orgovány – halászlé; Lakitelek, Tiszakécske – kemencés tarja lapcsánka ágyon, savanyúság, üdítő; Jakabszállás – káposztás kocka.

Hasonló cikkünk:  Élete a birkózás, szeretne példát mutatni a gyerekeknek is

Augusztus 25. péntek 19 órától: Nyárlőrinc – csülökpörkölt; Szentkirály – helyi ízesítésű lekváros palacsinta.

Augusztus 26. szombat 17 órától: Tiszaalpár – halászlé; Bugacpusztaháza – palacsinta.

„Ezek az alkalmak remek lehetőséget teremtenek arra, hogy a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók bemutathassák újdonságaikat és a kedves közönség helyben ismerkedhessen meg a helyi specialitások előállítóival, az ételek elkészítésének fortélyaival, hagyományával. Ez a rendezvény méltó ünnepe ételnek, italnak, valamint az összetartozásnak és a magyar vidéknek” – hívta fel a figyelmet az Aranyhomok Egyesület.

Szintén a főtéren, a szökőkút környékén a már megszokott térségi kertészeti és élelmiszeripari kiállításon 16 település lesz jelen több, mint száz kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral. Minden nap 17 órától a térség polgármesterei mutatják be településüket, majd kulturális csoportjaik szórakoztatják a kilátogató közönséget. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...