fbpx

FRISS HÍREK

Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a kétgyermekes családanyát elgázoló férfira

- Advertisement -

Tavaly december 18-án éjfél után kétgyermekes édesanyát gázoltak halálra a Vízmű utcában, ahol már napok óta nem működött több utcai lámpa – amiről az ott lakók többször is tettek bejelentést az MVM felé. A gázoló férfi ellen az ügyészség vádat emelt.

Egy 50 éves férfi haladt a Vízmű utcában a megengedett 50 helyett 70-nel, amikor észlelte, hogy egy gyalogos halad át a zebrán. Vészfékezett és a kormányt is elrántotta, de az ütközést nem tudta elkerülni, így elütötte a 37 éves nőt. Először egy arra haladó taxis kezdte meg az újraélesztést a 112 diszpécserének utasításai szerint, majd a mentők  megérkezése után azok átvették a segítségnyújtást, de a hosszas próbálkozás ellenére az elgázolt anyuka a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti intézményvezetők egyelőre nem alkotnak véleményt az új kulturális törvény tervezetéről

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy a férfi ellen vádat emeltek halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt és letöltendő börtönbüntetést kérnek rá.

Ha a vádlott beismeri az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését, vele szemben a kecskeméti járási ügyészség 1 év 6 hónap fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztést és 4 év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozzák – tette hozzá a szóvivő. A férfit még idén bíróság elé állíthatják.

Az MVM még a baleset napján helyreállította a közvilágítást.

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...