fbpx

FRISS HÍREK

Simon Holpert Öröksége a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményében

- Advertisement -

Közel 3600 kerámia műtárgy képezi a Nemzetközi Kerámia Stúdió kortárs gyűjteményét hazai és külföldi alkotóktól. Simon Holpert keramikusművész alkotása az egyik legújabb ebben a nagyszabású kollekcióban.

Simon Holpert francia-magyar keramikusművész 4 éve él Magyarországon, Budapesten. 2023 áprilisában a Stúdió vendégeként dolgozott saját sorozatán  Kecskeméten.

Örökség/Heritage / Fotó: Simon Holpert Facebook oldala

Az itt égetett, Örökség/Héritage című munkáját nyár végén válogatták be a kortárs gyűjteménybe komoly kritikai szempontok mentén. A gyűjteménybe a Nemzetközi Kerámia Stúdióba látogató alkotók helyben készült műtárgyai kerülnek: eddig közel 3600 kerámiát számolhatunk 45 ország több, mint 500 művészétől.

Ez az egyedülálló nemzetközi válogatás rejtve marad a városiak előtt, és csak ritkán láthatunk belőle tematikus tárlatokat a Stúdió szervezésében. A Nemzetközi Kerámia Stúdió kortárs gyűjteménye Kecskemét egyik rejtett értéke. Reméljük, minél több újonnan bekerülő műtárgyat ismerhetünk meg a jövőben.

Hasonló cikkünk:  Utoljára ültek össze a képviselők a júniusi választás előtt, viszont októberig szól a mandátumuk

A Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményének teljes listája itt érhető el.

Forrás: Simon Holpert Facebook oldala

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...