fbpx

FRISS HÍREK

Tiborcz István értékmentőnek tartja a befektetéseit

- Advertisement -

Orbán Viktor veje, Tiborcz István a BDPST Group tulajdonosa a többi között arról beszélt az octogon.hu építészeti szaklapnak adott interjúban, hogy „a BDPST ingatlanüzletága a luxuskategóriára koncentrál. Megértem azokat is, akiknek ez a jelző pejoratív, de a mi épületeink nem érdemelhetnek mást. Történetük akár építészeti, akár kultúr- vagy várostörténeti értelemben kiemelkedő, olyan megbecsültséget indikálnak maguknak, amellyel nyilván lehetne szembemenni, de akkor testületileg nem lennénk méltóak ezekhez a fejlesztésekhez.”

Tiborcz István szerint „új épületet bármikor lehet építeni, az csak pénz kérdése. A falakon túl a történet hordozza az értéket.” Hozzéteszi, hogy „Budapest ma még nem képes a magasabb minőségi elvárással érkező vendégek igényeit kielégíteni. Világmárkákat árusító üzletek, egyenletesen magas minőségű kulturális kínálat, egymással is versengő, nemzetközileg is jegyzett éttermek tucatjai, négy- és ötcsillagos szállodák. Nyilván nagyon jó az is, hogy az angol legénybúcsús turisták tömegei a VII. kerületben vonulnak éjszakánként A-ból B-be, de nem ennek kéne a szolgáltatási paletta meghatározó elemének lennie. Ez a város ennél sokkal nagyobb potenciával bír. Budapest ne az olcsó turisztikai vonzerő szinonimája legyen, mert ez a város sokkal többre hivatott ennél.”

„Bizonyos értelemben társadalmi felelősségvállalásként értelmezem a befektetéseink jó részét is, hiszen az ingatlanfejlesztési piaci tevékenységünk egyfelől nyilván üzleti döntéseken alapul, másfelől azonban társadalmi szintű értékmentés” – fejtette ki értékes gondolatait Tiborcz István.

Hasonló cikkünk:  Egyre népszerűbb a műszempilla a nők körében

Az Orbán Ráhel–Tiborcz István házaspárt a közel 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás, bő 133 milliárdnyi kormányzati „ajándékbefektetés”, majd 29 milliárd forint MFB-kölcsön és 151 milliárdnyi „baráti” hitel repítette a szállodai, irodaházas szektor élére- írta a VálaszOnline.

A lap írt azokról a beruházásokról, amelyek bizonyíthatóan a Tiborcz-kör tulajdonában vagy kezelésében állnak. A listán szerepel többek között a belvárosi Vörösmarty tér közelében lévő Hotel Dorothea mintegy 35 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttese, a szinte szomszédos D8 Hotel, a Lánchídnál lévő Sofitel Budapest, a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás, ötcsillagos szálló Verno House (volt Iberostar), Zuglóban a Dürer Kert egykori helyén épülő Dürer Park, az Andrássy úti egykori MÁV-épületegyüttes, a Hotel Gellért, az Infopark néhány épülete, a BAH-csomópont közelében lévő Alkotás Point.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...