fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Több mint 45 millió forintot kér a Szegedi Nemzeti Színház rezsikiegészítésre

A szegedi önkormányzat februárban létre hozott egy úgynevezett Energiaválság tartalékkeretet, aminek célja, hogy az intézményeinek megnőtt energiaköltségeit kiegészítse.

A költségvetésből különítették el a 8 milliárd 15 millió forintos főösszeget, ezzel évközben is kezelni tudják az energiaköltségek emelkedését. Ennek a tartalékkeretnek a terhére kér most 45,8 millió forintos támogatást a Szegedi Nemzeti Színház költségei fedezésére.

A színházon kívül a Szegedi Közlekedési Kft.-nek, a polgármesteri hivatalnak, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpontnak, az informatikával foglalkozó RITEK Zrt.-nek is szüksége lenne kompenzálásra. A támogatásokról szerdai ülésén a képviselő-testület Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottsága dönt majd.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

Hasonló cikkünk:  A lelkesedés sem pótolja az alacsony bért, több munkatárs is távozott a szegedi színházból

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...