fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Vámos Zoltán csigaszerű magányos robotembere és a város művészete

Vámos Zoltán, Vaamoos Art munkáival a legtöbb kecskeméti már találkozott. A Rákóczi úton és a Kisfaludy utcán rendezett állandó tárlatot megújuló kartoninstallációiból. Az előbbi kirakatban más alkotók is teret kapnak, az utóbbi a Party Shop kirakata, ahol a nyáron egy ezüstszínű kartonfigura fogadja a látogatókat.

Vámos Zoltán újrahasznosított papírból és kidobásra szánt anyagokból készít dekoratív tárgyakat. Amíg a Hírös Agóra évente egyszer tart pop-up tárlatot a kirakatokban és a helyi alkotóink alig ismertek a város határain belül, az elmúlt években a Vaamoos Art festett kartonjai a kecskeméti kulturális identitás minőségjelzőjévé váltak.

Vaamoos Art kirakat a Kisfaludy utcán / Fotó: kecsup.hu

“Munkái ereje az absztrakt formák mögött húzódó személyes és globális filozófiai eszmékben rejlik.” Olvasható az Intueri Light weboldalán, ahol 6250 euróért rendelhetünk Vaamoos design kartonlámpát. A Party Shop weboldalán 40.000 és 90.000 forint között mozog a munkái ára, de az üzletben az eladó szerint 130.000 forintért vásárolható meg a legnagyobb kép.

Hasonló cikkünk:  Csintalan Sándor szerint Dobos József volt MSZP-s politikus a KDNP-ben folytathatja

Vaamoos Art kirakat a Rákócczy úton / Fotó: kecsup.hu

A Kisfaludy utca 5. alatti Party Shop bejáratát idén nyáron egy az üzlet logójával ellátott, kartonból készült kis robotember őrzi. Vámos Zoltán munkája és nem eladásra szánta. Egy szál lufival a kezében, hátul az emberi formánál komolyabb kiterjedésével új megvilágításba helyezi az alkotó többi, műtárgyként kezelt kartoninstallációját.

Hasonló cikkünk:  Mekkora tömeg volt a Hírös Hét nyitónapján?

Fotó: kecsup.hu

Nem kell műkritikusnak lennünk ahhoz, hogy tudjuk, ez a Mancs őrjárat és Mickey egér lufikat őrző csigaszerű alak nem a fogyasztói társadalom komplex kritikája; nem a Pop Art miatt viseli egy bolt nevét. A műelemzést az olvasóra bízzuk.

Van üzenete legalább az öncélúsággal? / Fotó: kecsup.hu

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...