fbpx

FRISS HÍREK

A kormány a „hazát külföldön áruló” újságíróktól és civilektől is szeretné megvédeni Magyarország szuverenitását

- Advertisement -

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP-frakció vezetője közös sajtótájékoztatót tartottak a kihelyezett esztergomi frakcióülés kapcsán. Kocsis bejelentette, hogy az őszi ülésszakban benyújtanak egy javaslatot az Országgyűlésnek, amelyhez az Alaptörvényt és a büntető-törvénykönyvet is módosítanák.

A gyermekvédelmi törvény módosításával egyidőben beadandó törvénycsomagot – amit Kocsis egyszerűen csak „szuverenitási” törvénycsomagnak nevezett -, újságírók, civilek és ellenzéki politikusok ellen is fel lehet majd használni.

Azt nem részletezte a frakcióvezető, hogy ez a javaslat pontosan milyen jogszabályváltozásokkal jár majd, annyit elmondott: célja, hogy „megnehezítsék azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják hazánkat”, illetve „kicsit borsot törjenek azoknak a baloldali újságíróknak, álcivileknek és dollárpolitikusoknak az orra alá”, akik úgy gondolják, hogy amerikai demokrata dollármilliárdosoknak vagy brüsszeli multinacionális cégek érdekeinek eleget téve politikai hatalomhoz kívánnak jutni, és utána az ország gazdasági szempontjait feladva ki akarják fizetni ennek a támogatásnak az ellenértékét.

Hozzátette, hogy az Alaptörvény-módosításban „az ország szuverenitásának megvédését rögzítik”, illetve más módosítás kimondja majd, hogy a választáson induló szervezetek – függetlenül attól, hogy nem pártok – a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályok szerint kell, hogy eljárjanak.

Hasonló cikkünk:  Napirenden a háborús veszélyhelyzet meghosszabbítása

Kocsis szerint az indítványnak a büntető törvénykönyv módosítását is tartalmaznia kell, mert „mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy aki külföldön dollárért árulja a saját hazáját, azért itthon felelnie kell a törvény előtt” – közölte.

Magyarország „gazdasági, kulturális és politikai szuverenitása” támadás alatt áll, mindenekelőtt Brüsszelből, miközben „a magyar baloldalt uniós pénzből támogatják” – idézte Orbán Viktor szavait a frakcióvezető. Ide sorolta az „álcivil szervezeteket”, a politikai aktivistákat, a baloldali pártok rendezvényeit, vagy azokat a médiafelületeket, melyek külföldről kapják a támogatásokat, legyen az az Európai Bizottság, vagy az Egyesült Államok külügyminisztériuma.

Egy kérdésre válaszolva Kocsis elmondta, természetesen a Megafon nem tartozik ide, hiszen az nem külföldi finanszírozásból működik. „Mi nem áruljuk a hazánkat külföldön, kedves baloldal” – üzente.

A jövő évi EP-választások tétje a politikus szerint szintén az, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat. Ha marad a „dollárokat egymásnak utalgató, meg bőröndökben huzigáló korrupt brüsszeli elit”, és nem tudnak talpra állni, megerősödni a nyugati nemzeti jobboldali erők, akkor nem nagyon lesz változás.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...