fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

A Trónok harca írója is beperelte a ChatGPT-t kifejlesztő OpenAI-t

- Advertisement -

Közös beadványban perelte be több író a ChatGPT-t kifejlesztő OpenAI-t arra hivatkozva, hogy megsértették a szerzői jogaikat a mesterségesintelligencia-eszköz betanítása érdekében – közölte a BBC.

Az írók között van A Jég és tűz dala című fantasy-sorozatáról ismert George R. R. Martin, és John Grisham, aki többek között a A cég és a Pelikán-ügyirat regények írója. A panaszban megnevezett további prominens írók közé tartozik még például Jonathan Franzen, Jodi Picoult és George Saunders.

Az írók szerint könyveiket engedélyük nélkül használták fel a ChatGPT „okosabbá tételére”, ezért „tömeges és szisztematikus lopással” vádolják a mesterségesintelligencia-eszköz tulajdonosát, az OpenAI-t. A San Franciscó-i székhelyű cég kijelentette, hogy tiszteletben tartja a szerzők jogait, de az ügyet a New York állambeli manhattani szövetségi bíróság elé terjesztették.

Hasonló cikkünk:  Az izraeli labdarúgó-válogatott Felcsútra költözik

Az OpenAI ellen indult már jogi eljárás, a Reuters jelentése szerint amerikai írók egy csoportja, köztük a Pulitzer-díjas Michael Chabon is pert indított a hónap elején azt állítva, hogy a cég chatbotját a műveik engedély nélküli felhasználásával képezték ki.

via Media1

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...