fbpx

FRISS HÍREK

Akár Kecskeméten is gyárthatják majd a Mercedes CLA elektromos utódját

- Advertisement -

Ezen a héten zajlik Németországban az IAA Mobility kiállítás, ahol először lehet megszemlélni a Mercedes és a BMW fontos újdonságait. A cégek jövőjét meghatározó autók fontosak számunkra, mert a BMW modellje biztosan Debrecenben készül majd, míg a Mercedes típusa akár Kecskeméten is – erről hivatalos bejelentés még nincs.

A BMW egy új platformmal jelentkezett, az úgynevezett Neue Klasse architektúrával, amely egy eleve elektromos autók számára létrehozott alap. Bár a modell dizájnban megtartotta a klasszikus BMW jellemzőket, összességében futurisztikusnak hat. Minimálisra csökkentették a kezelőszervek számát a kabinterében, minden funkció a központi kijelzőn érhető el, a szélvédő pedig teljes szélességében szintén kijelzőként funkcionál. A Neue Klasse autók gyártásába Debrecen után egy évvel a bajor márka müncheni gyára is becsatlakozik.

Hasonló cikkünk:  A kedden elterjedt hírrel szemben mégsem változott a terrorkészültség Magyarországon

A Mercedes újdonsága a jelenlegi kecskeméti CLA utódjának tekinthető. A dizájn utal a jelenlegi formavilágra, de vannak előremutató részletek, amelytől sportosabbnak hat az autó. A CLA már elsősorban elektromos modellként definiál, azonban úgy, hogy belső égésű motorok is használhatók benne, ha a jövő mégsem csak a villanyautókról szólna. Itt is minimalista a belsőtér, emellett nagy hangsúly kap a fenntarthatóság is, egyre több az újrahasznosított anyag a kabintér összetevői között.

A jövőbeni CLA Mercedeseket a németországi rastatti gyára mellett Kecskeméten és Pekingben is gyárthatják majd.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...