fbpx

FRISS HÍREK

Beszorult egy csavar? Csak semmi pánik!

- Advertisement -

Számos kellemetlen helyzet adódhat szerelés közben, ezek közül az egyik legnagyobb problémát az jelenti, ha úgy beszorul egy csavar, hogy sehogy sem bírunk megszabadulni tőle. Ez persze abban az esetben igaz, ha nem rendelkezünk a megfelelő szerszámmal, hogy könnyedén megoldjuk a dolgot.

Létezik rá profi megoldás!

Az Elefántszerszám.hu Webáruház indukciós hevítői között pedig meg is fogjuk találni, és könnyen, egyszerűen beszerezhetjük.

Ennek az ügyes szerszámgépnek az alkalmazásával ugyanis eredményesen kilazíthatjuk az összes, látszólag mozdíthatatlanul beragadt csavart, csavaranyát, vagy akár kerékcsavart, illetve csapszeget egyaránt. Szinte varázslatos könnyedséggel bánhatunk el ezáltal egy olyan problémával, amelybe enélkül az eszköz nélkül beletörne a bicskánk.

A használat egyszerűen megvalósítható, ezért környezettől függetlenül, szakszervizben, műhelyben vagy akár otthon is hasznosnak bizonyulhat.

Hogyan működik az indukciós hevítő?

Az alkalmazáshoz szükségünk van hevítőelektródákra, amiket hozzá kell érinteni a beszorult rögzítőelemhez. Ezután benyomjuk a gombot, és elkezdődik az alkotóelem hevítése. Csupán néhány pillanat szükségeltetik ahhoz, hogy a forróság hatására meglazuljon a beragadt csavar.

A siker kulcsa tehát az, hogy a felmelegedett alkatrész kilazul. Mivel a hevítőelektródákkal nagyon precízen tudunk dolgozni, ezért nem kell számolnunk azzal, hogy bármilyen kárt teszünk a berendezésben. Ennek következtében gyorsan megoldhatjuk a feladatot, ráadásul úgy, hogy a környező területek nem hevülnek fel, hiszen a hatás lokálisan érvényesül.

Hasonló cikkünk:  A gáz világpiaci ára már alacsonyabb, mint a magyarországi átlagár

Miért jobb ez, mint a nyílt láng használata?

Biztosan akadnak olyanok, akik a leírtak nyomán a fejükhöz kapnak, hogy eszerint csak annyi a feladat, hogy felforrósítsuk a csavart vagy más beszorult kötőelemet. Azt hihetnénk, hogy ezt más módon is ugyanúgy kivitelezhetjük, s így nem kell beszerezni ezt az egyébként igencsak hasznos készüléket.

Mi mégis inkább lebeszélnénk a nyílt láng alkalmazásáról mindenkit, mégpedig a következők miatt. Az egyik lényeges eltérés a két módszer között az, hogy az indukciós hevítő másmilyen elven működik, belülről melegíti a csavart, nem kívülről, ahogy azt a láng teszi. Ennek következménye pedig az lesz, hogy minden más is fel fog forrósodni a csavar körül. Ez pedig sajnálatos módon károkat okozhat, ami nyilvánvalóan nem célunk.

A másik probléma az, hogy nyílt lánggal dolgozni nagyon veszélyes. Amennyiben ezzel próbálkoznánk, a munkát meg kell előznie annak is, hogy biztonságos környezetet teremtsünk hozzá. Ha pedig erre nem fordítunk figyelmet, akkor annak komoly és kedvezőtlen következményei is lehetnek. Jobb a biztonság!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Kecskeméti Konzerv Kft. Tiborczhoz köthető tőkealaphoz kerül

A 250 főt foglalkoztató Kecskeméti Konzerv Kft. a Tiborcz Istvánhoz köthető Főnix Magántőkealap egyik cégéhez kerülhet, már csak a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...