fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Eligazítást tartott Orbán Esztergomban

- Advertisement -

Szigorú biztonsági intézkedések között, zárt körben zajlik Esztergomban a Fidesz-frakcióülése. Orbán Viktor miniszterelnök szerda este tartott beszédet, amellyel eligazította a kormánypárti képviselőket a jövő héten kezdődő parlamenti ülésszak előtt. A beszédhez hozzájutott a Magyar Nemzet, és amit a 24.hu szemlézett.

“Az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen. Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt.”

Így indította értékelését Magyarország helyzetéről a miniszterelnök. A folytatásban úgy fogalmazott, hogy „Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”. Hozzátette, hogy van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba.

A kedvenc szófordulat sem maradhatott el:

„Mi, magyarok, ma befolyásmentesen, szabadon dönthetünk a sorsunkról. Ezért akarnak bennünket elhallgattatni, sőt ebben az évben megpróbálnak minket megtörni. Ezt azonban mi nem fogjuk hagyni.”

Orbán szerint ma Magyarország ellenfelei a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik:

„Ők azok, akik meg fogják támadni gazdasági szuverenitásunkat, fel akarják számolni a kulturális szuverenitásunkat, és el akarják venni a politikai szuverenitásunkat”.

Szerinte ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a; „gazdasági szuverenitásunkat támadják, amikor el akarják törölni a rezsicsökkentést, amikor a multinacionális cégeket védik, hogy szabadon emelhessék az árakat, és kereshessenek az embereken”.

A miniszterelnök szerint fel akarják számolni a kulturális szuverenitásunkat, mert erőszakkal akarnak betelepíteni Magyarországra bevándorlókat. Genderideológiájukat is ránk akarják kényszeríteni, valamint beleszólnak abba, hogy mit taníthatnak az egyetemeinken, akár a magyar diákokat is kizárva a közös európai ösztöndíjprogramokból céljaik elérése érdekében.

Hasonló cikkünk:  Interjú Brüsszelből, megrongált Fidesz-iroda, letiltott politikusi interjú, dermesztő iskolai légkör

A Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor azt mondta, politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának, ráadásul vita nélkül vennék fel Ukrajnát az unióba, holott semmilyen, más tagállamokkal szemben támasztott követelménynek nem felel meg.

Külföldről küldött pénzekkel gátlástalanul befolyásolják a magyar közéletet – sorolta tovább. Itt persze nem számít a pénz, a diákoknak és pedagógusoknak, kórházaknak járó forrásokat nem adják oda, de a dollárbaloldalt, dollármédiát és „dollárcivileket” kifizetik.

Nem szabad engedni Magyarország döntési szabadságából, a kesztyűt fel kell venni. Ehhez szükség van a magyar családokra is. Orbán szerint a háború, a bevándorlás, a gender és a külföldi befolyásszerzés ügyében a magyar emberek nem hisznek a Soros-féle szirénhangoknak, nem hisznek Brüsszelnek, és nem hisznek a Gyurcsány-féle dollárbaloldalnak sem.

Nemcsak Brüsszelben vagy Amerikában fog eldőlni a magyar szabadságért folytatott küzdelem, hanem itt, Magyarországon is. A globális elit hívei jelen vannak például az irányítás nélküli Budapesten, ahol dugók, piszok és káosz uralkodik.

Vagy ott vannak az álcivilek és a magukat függetlennek mondó helyi médiumok, melyek a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű önkormányzatok ellen. Ezeket mind Brüsszelből vagy a Soros-hálózaton keresztül finanszírozzák, helyőrségeket létrehozva ott, ahol a nemzeti erők vannak hatalmon.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz: Magyarország szuverenitásának megőrzése. A közös értékek alapján állva 2024-et itthon és Európában is meg kell nyerni, nem magunkért, hanem az országért – mondta a kormányfő Esztergomban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...