fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Iványi Gábor várja, hogy az ország kormánya felébredjen

- Advertisement -

Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, a dolgozók csaknem 10 százaléka mondott fel az általuk működtetett intézményeknél, mivel alig tudnak fizetést adni a dolgozóiknak. A lelkész szerint olyat nem szokás kultúrállamban csinálni, hogy a teljes normatívára rátenyerel bármilyen hatóság.

Az egyház már hónapok óta csak egy részét kapja meg az állami támogatásnak, ami szerintük járna nekik. Most pedig egyetlen forintot sem kaptak, mert tartozásaikra hivatkozva a NAV elvonta a nekik járó pénzt. Még épp a működőképesség határán vannak, de a többi munkatárs türelme is elfogy lassan – fogalmazta meg Iványi.

„A helyzet valóban nagyon kedvezőtlen. Rendkívül felelőtlen ez a hozzáállás: olyat nem szokás kultúrállamban csinálni, hogy a teljes normatívára rátenyerel bárki. Ilyet nem lenne szabad csinálni és nem is igazán törvényes, de nincs olyan kényszerítő eszköz a kezünkben, amivel elérhetnénk azt, hogy legalább a saját törvényeiket tartsák be a túloldalon” – mondta a lelkész.

Iványi cáfolja azt az állítást, amit Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón mondott: amivel ők tartoztak, azt kifizették.

„Vannak kollégáink, akik úgy állnak helyt, hogy második hónapja nem kaptak fizetést” – mondta Iványi, hozzátéve, hogy még úgyis működnek, hogy nulla normatívát kapnak, az iskoláik, idősotthonaik nyitva vannak, a konyháikon főznek, akkor is, ha nem jön be pénz.

Hasonló cikkünk:  Tavalyhoz képest idén 124-gyel több önkormányzatnak kell szolidaritási hozzájárulást fizetnie - a kormány a saját kiadásait csökkenti vele

„Akik ezt megértik, tudják, hogy nem rajtunk múlik. Nem mi gazdálkodtunk rosszul, hanem van egy olyan politikai akarat, ami így csavarja ki a kezünkből az intézményeinket, a szolgálatainkat. Van olyan része ennek a rendszernek, amit a rendszerváltozás előtt kezdtünk el, például a főiskolánk. Több mint 30 éve csináljuk ezt, azóta sok kormányváltás volt, de ilyen embertelen kormánya nem volt Magyarországnak az elmúlt 50 évben” – fogalmazott.

A lelkész hozzátette: várják, hogy az ország kormánya felébredjen, és legalább abból vonjon le következtetést, hogy egész Európában elszigetelődtek.

„Nyíltan keresztényüldöző államokkal cimborálnak, és ha ez valakinek nem esik le, akkor annál is rosszabb helyzetben van maga a magyar állam, mint amilyen helyzetben mi vagyunk” – véli a lelkész.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...