fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

- Advertisement -

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó helyett tandem biciklivel mennek a Városházára, hogy összekössék életüket. Az már szerencsés véletlen, hogy a nagy napjuk éppen az Európai Autómentes Napra esett.

Ilyet is ritkán látni: a vőlegény elegánsan kiöltözve felült a virágcsokorral és lufikkal díszített tandem kerékpárra, és így indult el kikérni menyasszonyát. A násznép egy része ugyancsak bicajjal követte, a múlt század elejének öltözetét magára öltő ceremóniamester, Radics János pedig velocipéddel.
Juhász Imre 2009 óta kerékpározik rendszeresen. Mint elárulta, párja, Eliza (akivel véletlenül megegyezik a vezetéknevük) öt évvel ezelőtti megismerkedésük után kezdett el aktívabban bicajozni.

Fotó: Hraskó István

„Mindkettőnk életében nagyon fontos a kerékpározás, rendszeresen járunk túrákra akár a Kerékpáros Klubbal, akár baráti társasággal” – mondta el a vőlegény. Az ifjú pár megkerülte már együtt a Balatont, a Velencei-tavat és a Tisza-tavat, három egymást követő évben pedig az Őrségben tettek többnapos kirándulásokat. Imre leghosszabb távja egyhuzamban 300 kilométer volt, 2017-ben összesen 17 ezer kilométert tekert, erre a teljesítményére a legbüszkébb.

Fotó: Hraskó István

De nemcsak a sportolás miatt fontos számukra a kerékpározás: életmódjuk szerves része, így járnak dolgozni is. Egyiküknek sincs jogosítványa, mint Imre hozzátette, eddig nem is volt rá szükségük, mindent megoldottak biciklivel. Ő azért most elkezdett vezetni tanulni, mert a családalapításra készülve szeretnének majd autót. De a vőlegény kijelentette, ettől függetlenül a kerékpár marad számukra a fő közlekedési eszköz. Már csak azért is, mert a környezettudatosság is központi szerepet tölt be náluk. Imre egy élelmiszeripari cégnél dolgozik csomagolás-fejlesztőként, így munkahelyén is elsődleges szempont a környezet megóvása.

Hasonló cikkünk:  Gyakorolják a Gripen-pilóták, milyen, ha zavarják a rádiózásukat és a radarképet - videóval

Fotó: Hraskó István

Az ifjú pár lakodalmat nem tartott, a Városházán tartott polgári szertartást vacsora követte. De úgy döntöttek, valami különlegességgel valóban örökre emlékezetessé teszik házasságkötésük napját. Így jött a bringás esküvő ötlete, amelynek megszervezésében a Kerékpáros Klub kecskeméti csoportja és a ceremóniamester is segített nekik.
Volt már Star Wars-os és néptáncos esküvőm, ez az első bringás. Nagyon izgalmas, roppantul örültem Imre és Eliza felkérésének, és most annak is, hogy ilyen sok kerékpáros eljött” – mondta Radics János.

Fotó: Hraskó István

A násznép a Sétatér utcából tekert el a Kristály térre, élen a vőlegénnyel, utána a kerekező, majd az autózó násznép. Eliza énekléssel és tréfákkal színesített kikérését követően a boldog pár már együtt ült a tandem biciklire és indult a Városházára. Ezúton is kívánunk nekik sok boldogságot és egészséget!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...