fbpx

FRISS HÍREK

Lengyelországból is érkezhet földgáz – jelentette be Szijjártó

- Advertisement -

Szijjártó Péter külügyminiszter – miután tárgyalt a lengyel energiaügyi miniszterrel – bejelentette Karpaczban, hogy észak felől is érkezhet földgáz Magyarországra azáltal, hogy a lengyelországi Gdanskban új terminál épül a cseppfolyósított földgáz fogadására.

Jó alap a lengyelekkel való együttműködés fejlesztéséhez, hogy a Mol megjelent a lengyeleknél, az Orlen pedig Magyarországon – állapította meg Szijjártó. Elmondta, hogy a földgázvásárlásra is szeretnék kiterjeszteni az együttműködést.

Az export célokat szolgáló új terminál éves kapacítása 4-4,5 milliárd köbméter, ami lehetőség Magyarországnak, hogy újabb szállítási útvonal jöjjön létre – „a Lengyelország és Szlovákia közötti földgázvezeték-összeköttetés is létrejött, Szlovákia és Magyarország között pedig már rég összekötöttük a gázvezeték-rendszereinket” – mondta a miniszter.

Konkrét részleteket viszont nem közölt a külügyminiszter, csak azt, hogy sok kérdést kell még tisztázni a következő hetekben.

Hasonló cikkünk:  Lehet-e profin csempére csempézni?

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...