fbpx

FRISS HÍREK

Libákra lőttek célba a tejfakasztó buli végén a részeg fivérek

- Advertisement -

Ilyet kitalálni sem lehet, amit az élet produkált Kunszentmiklóson: a tejfakasztó buli levezetéseként részegen azt találta ki egy kunszentmiklósi testvérpár, hogy az utcára kiszökött libákra fognak lövöldözni airsoft fegyverekkel. A szomszéd rájuk szólt, miért nem inkább egymást lövik? Mire azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt. Egy szárnyas elpusztult, állatkínzás és garázdaság miatt vádat emeltek a fivérek ellen.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség csoportvezető ügyésze, sajtószóvivője elmondta: a kunszentmiklósi testvérpár – az ügy két vádlottja – tavaly december 30-án este egyikük gyermekének születését ünnepelte, és mindketten erősen leittasodtak.

Éjszaka látták, hogy az utcára libák szöktek ki egy közeli portáról és részegen az jutott eszükbe, hogy airsoft fegyverekkel a szárnyasokon fogják tesztelni céllövő-tudásukat. Két-három méterről lövöldöztek a szegény libákra. A szomszéd végül szóvá tette a mókát, és rájuk szólt: miért nem inkább egymásra tüzelnek? Nagyon jókedvükben lehettek a fivérek, mert úgy riposztoztak:

Hasonló cikkünk:  Új út oldaná meg, hogy a homokbánya teherautó-forgalma elkerülje a katonatelepi utcákat

próbálták azt is, de az fájt.

Megnyugtatásként hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt.

Ezzel az airsoft fegyverrel lőttek a libákra / Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Félóráig ment a lövöldözés, a vádlottak csak a szomszéd újbóli figyelmeztetésére hagyták abba.
„A vádlottak ‘éjszakai szórakozásának’ eredményeként egy liba elpusztult, kettő megsérült. A vádlottak apja a későbbiekben megtérítette a gazdának okozott kárt. A fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen” – nyilatkozta az ügyészség szóvivője.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna hozzátette: a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a testvérpár állatkínzás és garázdaság vétségével vádolja és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozzák nekik. Az ügyben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Ez a fotó a lövöldözés helyszínén készült:

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...