fbpx

FRISS HÍREK

Megszűnhet a kecskeméti wakeboard pálya, aláírásgyűjtés indult a megmentéséért

- Advertisement -

Már csak alig 40 hiányzik abból a 2 ezer aláírásból, ami a kecskeméti wakeboard pálya további működéséhez, vagy ha úgy tetszik, megmentéséhez szükséges. A Kristó Róbert által, a SzabadaHang oldalán indított petícióban Kecskemét város lakói és a wakeboard sport szerelmesei álltak össze, hogy kifejezzék aggodalmukat aziránt, hogy a városvezetésben felmerült a gondolat, hogy az üzemeltető jelenlegi szerződését nem hosszabbítják meg.

„Ezen a pályán nem csak egyszerű sportot űzünk, hanem egy közösséget is alkotunk, amely szerves részét képezi városunknak. A kecskeméti wakeboard pálya nem csupán egy sportlétesítmény, hanem egy olyan hely, ahol a fiataloknak lehetőségük van egészséges életmódot kialakítani, szabadidőt tartalmasan eltölteni, és közösséget építeni.

„Itt tanuljuk meg a sportot, fejlesztjük ügyességünket, és építjük a karakterünket. A pálya nemcsak sportolási lehetőséget nyújt, hanem a térség turizmusát is fellendíti, ami gazdasági előnyökkel jár a városunknak” – írja a petíció kísérőlevelében Kristó Róbert. Hozzáteszi: ezenkívül a kecskeméti wakeboard pálya hozzájárul a fiatalok fejlődéséhez és a sport iránti elkötelezettségükhöz. Segít nekik elkerülni a káros szokásokat és a bűnözést, helyette egy pozitív és egészséges közegben találják magukat.

Forrás: Domb Beach Facebook-oldala

Az aláírók felhívják a döntéshozók figyelmét a pálya bezárásának potenciális negatív következményeire és arra kérik őket, vegyék figyelembe a következőket:

  • A kecskeméti wakeboard pálya fontos közösségi központ, amely támogatja a fiatalokat és a sportot a városunkban. Az évről évre megtartott számos gyerektábor sok kisgyerek számára aktív kikapcsolódást biztosít.
  • A pálya bezárása hátráltatná a fiatalokat az aktív és egészséges életmód kialakításában.
  • A pálya fenntartása hozzájárul a város turizmusának fellendítéséhez és a gazdasági növekedéshez.
  • A wakeboard sport egy olyan lehetőség, amely lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy fejlesszék ügyességüket, kitartásukat, koncentrációjukat, fókuszálási képességüket.
  • Idén itt került megrendezésre a 25. Magyar Wakeboard és Wakeskate Országos Bajnokság, melyre a jövőben is potenciálisan lenne igény és lehetőség. Ezen az eseményen kiemelkedő helyezést ért el több helyi sportolónk is, akik itt sajátították el az ehhez szükséges tudást.
  • A víz oxigénellátását is segíti, ahogy a nagy melegben folyamatosan mozgatjuk a vizet, amely fontos a tó élővilága számára.
Hasonló cikkünk:  Fiatal orvosok karrierjét támogató program indul Svébis Mihály emlékére

„A fent felsoroltak alapján kérjük, hogy fontolják meg a kecskeméti wakeboard pálya bezárásával kapcsolatos döntésüket, és keressenek alternatív megoldásokat annak érdekében, hogy továbbra is támogassák a vízisíelést, wakeboardot, wakeskatet és városunk ezen sportot űzőit” – áll a petíció kísérőszövegében.

A KecsUP megkereste az ügyben az aláírásgyűjtést elindító Kristó Róbertet, aki elmondta, felhívása célja a figyelemfelkeltés és nyomásgyakorlás a városvezetésre. „Remélem ezt a célt már sikerült vagy majd sikerülni fog elérni a közeljövőben” – fűzte hozzá.

Lapunk természetesen kérdéseket küldött a Városházának, valamint az üzemeltető cégnek is, ám cikkünk megjelenéséig választ nem kaptunk. Amint az megváltozik, természetesen az ügy főszereplőinek álláspontját is közöljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...