fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Miért éri meg pergolát telepíteni a kertünkbe?

- Advertisement -

A pergola a házunk meghosszabbítása, ami nemcsak széppé teszi otthonunkat, de növeli is az értékét. Miközben egy szoba minden kényelmét nyújtja, a kerti élet természetes, könnyed és zavartalan érzését is biztosítja.

A pergola lényegében egy szabadtéri szoba, ahol pihenni lehet, vagy épp partikat tartani. A modern pergola véd minket az erős napfény, a szél, de még az illetéktelen kíváncsiskodó szemek elől is.

Mik a pergola előnyös tulajdonságai?

A pergola egy nagyobb kertben vagy egy kisebb udvarban is kiválóan megállja a helyét. Teljesen személyre szabható, de a tervezéskor alaposan meg kell gondolni, hogy hova és hogyan szeretnénk felépíttetni, hiszen több évtizedig is telkünk dísze lesz. A Topredőny munkatársai segítenek minden kérdésben az ingyenes helyszíni felmérés során.

A klasszikus, fagerendákból készült és növényekkel felfuttatott komfortos pihenőhelyek szerepét ma már átvették az alumínium tartóoszlopok, az alumínium lamellák vagy a textil árnyékoló. Ezek sokkal korszerűbbek, ráadásul látványnak sem utolsók. A pergolák népszerűségüket az extra kényelem mellett az esztétikus megjelenésüknek is köszönhetik.

Pergola télen-nyáron

A pergola nemcsak a családi vagy baráti összejövetelek tökéletes helyszíne, hanem a vendéglátóhelyek kedvelt és szívesen látogatott része is. A kávézók, éttermek, szállodák is előszeretettel alkalmazzák a pergolát, hiszen annak vendégcsalogató és vendégmarasztaló szerepe vitathatatlan.

Hasonló cikkünk:  A kormány 25 milliárd forinttal segíti ki az eladósodott rendőrséget

Az anyagválasztástól függ, hogy egy pergola mennyire áll ellen az időjárás viszontagságainak. A mozgatható lamellák lehetővé teszik a fény beáramlásának teljes kontrollját, ezzel az árnyékolás maximálisan szabályozható.

A pergola téliesíthető is akár: ha eltolható üvegfallal van ellátva, akkor lezárható, és fűtőtesteket is rakhatunk be. Textilárnyékolóval is felszerelhetjük az oldalát az üvegfal helyett. A körbefutó LED-világítás kellemes hangulatot kölcsönöz ennek a különleges helyiségnek, ráadásul az esti órákban is ugyanazt a kényelmet nyújtja, mint napközben.

Okosházba okospergola való

A korszerű pergolák nagy előnye, hogy kialakításuknak köszönhetően minden évszakban használhatók. A túl erős szél és a nagy mennyiségű hó azonban még a lamellás tetőszerkezettel rendelkező pergoláknak sem tesz jót, ilyenkor szükséges a lamellák nyitása. Ebben az esetben azonban már nem véd a csapadék ellen a pergola. 

A modernebb darabok alapfelszerelését képezi az időjárásérzékelő is, ami teljesen automatizálható. Az okosházakhoz alkalmazható okospergola távirányítós működtetéssel, hó-, eső- és szélérzékelővel, valamint motoros mozgatással rendelkezik. Természetesen okoseszközről is tudjuk irányítani, ha letöltjük az applikációt.

Válasszuk ki a nekünk leginkább megfelelő típust, ami illeszkedik a házunkhoz, és a mindennapjaink során is hasznát tudjuk venni! Nagyon kedvelt árnyékolástechnikai megoldás, úgyhogy ruházzuk fel extra kényelemmel otthonunkat a pergola segítségével!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Lesifotó: a kecskeméti reptéren forgathatnak jeleneteket az afganisztáni katonai mentőakcióról szóló filmhez

Minden valószínűség szerint a Kabul művelet című, egy afganisztáni magyar katonai mentőakcióról szóló, 2,8 milliárd forintos állami támogatásból készülő...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...