fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Mikor lesz végre közvilágítás a Dobó körúton? Talán tudtunk kicsit segíteni

- Advertisement -

Olvasói panaszok nyomán utánakérdeztünk, miért nem működik már vagy két hónapja sok lámpa Kecskeméten, a Dobó körúton és borul emiatt sötétségbe a körút egyik fele. Kedden írtunk az MVM-nek, és azt válaszolták – lehet, hogy véletlen, lehet, hogy nem -, hogy éppen szerdán megkezdik szakembereik „a hiba pontos helyének feltárását”.

Egy olvasónk jelezte a napokban, hogy nem világít több lámpa a Dobó körúton, a Petőfi Sándor utcától a Kisfaludy és Bagi László utcák becsatlakozásáig terjedő szakaszon. Körbenéztünk és fotóztunk ott hétfőn este: az Alföld áruház felőli oldalon hatból hat lámpatest volt sötét, a gyalogos-átkelőhelytől végig egészen a Central Passage üzletházhoz közeli zebráig. Tehát a körútnak ez a fele (a főtérhez közelebbi) igazából sötétbe burkolózik. Az különösen problémás, hogy a zebrát nem világítja meg egyik oldalról lámpa a négysávos útnál. A másik, Univer áruház felőli oldalon – ha jól számoltuk – ugyanezen a szakaszon hétből négy lámpa jó, három viszont ugyancsak nem működik. Úgy tudjuk, több lakó is bejelentést tett az MVM-nél, de nem történt semmi már hosszú hetek óta. Volt, aki azt írta a közösségi oldalon, hogy már két hónapja van sötét.

Fotó: Hraskó István

A körzet önkormányzati képviselőjétől, Király Józseftől (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) megtudtuk: a lakók neki is szóltak, ő pedig írt az ügyben és szóban is jelzett a Polgármesteri Hivatalnak, és közösségi oldalán posztolta a problémát még augusztus közepén. A hivatal ugyancsak megkereste a szolgáltatót. Így sem történt előrelépés. Király József kijelentette: nem is a műszaki hiba a legnagyobb gond ebben az ügyben, hanem a kommunikáció, hogy a lakók nem tudnak semmit.

Hasonló cikkünk:  A költségvetés szinte romokban, mégis ezermilliárdok mennek el állami cégek támogatására

Kedden délelőtt mi is írtunk az MVM-nek. Érdeklődtünk, mi okozza a hibát, mikorra várható a kijavítása, és mi az oka a hosszú átfutási időnek a javítással kapcsolatban.

És láss csodát, kedden fél 5 előtt pár perccel landolt a postaládánkban a biztatónak tűnő válasz:

„Megkeresését köszönjük. Tájékoztatjuk, hogy a Dobó körúton tapasztalt közvilágítás-problémát a meghibásodott közvilágítási földkábel okozza. A hiba pontos helyének feltárását szakembereink a holnapi napon megkezdik. A hiba jellegétől függően a földmunka mellett akár burkolatbontásra is szükség lehet, a javítási munkálatok így előreláthatólag több mint egy hetet vesznek igénybe.”

Reméljük, ezután már tényleg csak napok kérdése, és újra lesz világosság a Dobó körúton. De volt egy másik ügy is!

A Csongrádi úton csak egy lámpa ment ki, de az pont a zebránál / Fotó: Hraskó István

Olvasóink jeleztek nemrég egy másik közvilágítási hibát is. Mégpedig a Csongrádi úton, ahol csak egy lámpa „ment ki”, de pont a legrosszabb helyen: a zebránál. Úgy tudjuk, ez is közel három hétig fennálló probléma volt. Egy, a közelben lakó idős hölgy azt mondta még hétfő este, hogy ők is sokszor szóltak a szolgáltatónak, de türelmet kértek, mondván, a szabadságolások miatt lassabban tudnak reagálni, és egyébként is kevés a szakember. Erre a lámpára is rákérdeztünk kedden az MVM-nél, és azt írták: „ellenőrzése és javítása a mai napon megtörtént” (ezt még nem tudtuk ellenőrizni).

„Köszönjük ügyfeleink türelmét és megértését!” – zárta levelét az MVM. Arra nem derült fény, vajon a Kecsup megkeresése gyorsította fel az ügymenetet ezeknél az eseteknél, de végül is mindegy, ha valóban megoldódik a probléma.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...