fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Navracsics optimistább Orbánnál az Európai Unió jövőjével kapcsolatban

Kötcsén zárt körben Orbán Viktor az Európai Unióról is elmondta a véleményét, szerinte “50-50 százalék”, hogy szétesik, vagy nem, így “tehát mind a kettőre fel kell készülni” – a Hír TV Vezércikk műsorában Fricz Tamás politológus elemezte a miniszterelnök szavait.

A politológus szerint nagyon fontos gondolat, hogy a miniszterelnöknek vannak forgatókönyvei, mert az Európai Unióban “nincs egy közös éthosz, nincs egy közös szellemiség, értékrend.”

“Lehet, hogy átalakul, mint ahogy a mai nem azonos a hatok Európai Gazdasági Közösségével. De meg fog maradni az Európai Unió szerintem” – ezt már Navracsics Tibor nyilatkozta az atv.hu-nak. A miniszter szerint vannak közös értékek, “az értékek értelmezésével kapcsolatban vannak viták”.

“Én optimistább vagyok… Úgy gondolom, hogy egyben fog maradni az Európai Unió” – felelte a miniszter arra a kérdésre, hogy ő is 50 százalék esélyt ad-e arra, hogy nem marad egyben az Európai Unió. Ezt így indokolta:

Hasonló cikkünk:  Futurisztikus lakópark épül a szegedi belváros szélére

“Az elmúlt hetven évben nagyon sok olyan közös eljárás és olyan közös megoldás alakult ki, amelyik a tagállamok számára hasznos és jó, és bebizonyosodott, hogy jó. A gazdasági közösség is már számos olyan előnyt mutatott, amelyek következtében a tagállamok érdek mentén is úgy fognak dönteni, hogy az Európai Uniót fenntartják”. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e közös éthosz ma az Európai Unióban, van-e közös értékrend, Navracsics így válaszolt:

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor "hét törvénye" díszíti egy csepeli iskola falát

„Vannak közös értékek, az értékek értelmezésével kapcsolatban vannak viták. De ellentétben a sok szemlélővel, én úgy gondolom, hogy ezek produktív viták, még ha sokszor konfliktusosak is. Mert ezek a viták, amelyek a kulturális különbségeket érthetővé teszik az Európai Unión belül, ha van fülünk, hogy meghallgassuk a másik érveit” – mondta a miniszter.

via ATV

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...