fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Navracsics optimistább Orbánnál az Európai Unió jövőjével kapcsolatban

- Advertisement -

Kötcsén zárt körben Orbán Viktor az Európai Unióról is elmondta a véleményét, szerinte “50-50 százalék”, hogy szétesik, vagy nem, így “tehát mind a kettőre fel kell készülni” – a Hír TV Vezércikk műsorában Fricz Tamás politológus elemezte a miniszterelnök szavait.

A politológus szerint nagyon fontos gondolat, hogy a miniszterelnöknek vannak forgatókönyvei, mert az Európai Unióban “nincs egy közös éthosz, nincs egy közös szellemiség, értékrend.”

“Lehet, hogy átalakul, mint ahogy a mai nem azonos a hatok Európai Gazdasági Közösségével. De meg fog maradni az Európai Unió szerintem” – ezt már Navracsics Tibor nyilatkozta az atv.hu-nak. A miniszter szerint vannak közös értékek, “az értékek értelmezésével kapcsolatban vannak viták”.

“Én optimistább vagyok… Úgy gondolom, hogy egyben fog maradni az Európai Unió” – felelte a miniszter arra a kérdésre, hogy ő is 50 százalék esélyt ad-e arra, hogy nem marad egyben az Európai Unió. Ezt így indokolta:

Hasonló cikkünk:  Március közepétől vízummentesen utazhatunk Kínába

“Az elmúlt hetven évben nagyon sok olyan közös eljárás és olyan közös megoldás alakult ki, amelyik a tagállamok számára hasznos és jó, és bebizonyosodott, hogy jó. A gazdasági közösség is már számos olyan előnyt mutatott, amelyek következtében a tagállamok érdek mentén is úgy fognak dönteni, hogy az Európai Uniót fenntartják”. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e közös éthosz ma az Európai Unióban, van-e közös értékrend, Navracsics így válaszolt:

„Vannak közös értékek, az értékek értelmezésével kapcsolatban vannak viták. De ellentétben a sok szemlélővel, én úgy gondolom, hogy ezek produktív viták, még ha sokszor konfliktusosak is. Mert ezek a viták, amelyek a kulturális különbségeket érthetővé teszik az Európai Unión belül, ha van fülünk, hogy meghallgassuk a másik érveit” – mondta a miniszter.

via ATV

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...