fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Több kiemelt fejlesztést törölt a kormány

Számos korábbi döntés visszavonásáról szól a Magyar Közlöny kedd este megjelent számában egy kormányrendelet és egy határozat – vette észre a HVG.

Például nem kell gondoskodni a tervezett Dél-Budai Centrumkórház megközelíthetőségéről, vagyis ha felépülne, odajutni nem lehet majd, mert magát a kórházról szóló határozatot nem vonták vissza. Az építés kapcsán egy szintén visszavont korábbi döntés úgy konkretizál, hogy két autópálya-lehajtót kellett volna építeni. A mostani határozat „a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a  rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében” tartja ezt szükségesnek.

A vasúti fejlesztések sem maradhattak ki a visszavonásokból: Ferencváros C elágazás – Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget, valamint Rákos – Gyömrő vasúti vonalszakasz fejlesztése, Budapest külső körvasúti megállóhelyek (Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály), valamint Albertfalva megállóhely kiépítése, fejlesztése. Ezek korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított tételek voltak.

Hasonló cikkünk:  A szegedi önkormányzat tízmilliós gyorssegélyt adna Iványi Gáborék iskolájának

A Galvani hídra vonatkozó „Új Duna-híd és kapcsolódó közlekedési infrastruktúra előkészítés Budapesten” című tételt is törölték, valamint a Gellért-hegyi közpark átfogó közterületi megújításának előkészítését is. Hatályon kívül helyezték a debreceni velodrom, a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye és a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztését célzó beruházás kiemeltté nyilvánítását.

Hasonló cikkünk:  Miért éri meg pergolát telepíteni a kertünkbe?

Ugyan erre a sorsra jutott a Gödön megkezdett Adatközpont-beruházás állami érdekű hasznosításáról szóló határozatot is, amelyről épp ma számolt be a hvg.hu, hogy az egész programból nem lett semmi.

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...