fbpx

FRISS HÍREK

Több kiemelt fejlesztést törölt a kormány

- Advertisement -

Számos korábbi döntés visszavonásáról szól a Magyar Közlöny kedd este megjelent számában egy kormányrendelet és egy határozat – vette észre a HVG.

Például nem kell gondoskodni a tervezett Dél-Budai Centrumkórház megközelíthetőségéről, vagyis ha felépülne, odajutni nem lehet majd, mert magát a kórházról szóló határozatot nem vonták vissza. Az építés kapcsán egy szintén visszavont korábbi döntés úgy konkretizál, hogy két autópálya-lehajtót kellett volna építeni. A mostani határozat „a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a  rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében” tartja ezt szükségesnek.

A vasúti fejlesztések sem maradhattak ki a visszavonásokból: Ferencváros C elágazás – Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget, valamint Rákos – Gyömrő vasúti vonalszakasz fejlesztése, Budapest külső körvasúti megállóhelyek (Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály), valamint Albertfalva megállóhely kiépítése, fejlesztése. Ezek korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított tételek voltak.

Hasonló cikkünk:  Nem segítenek tovább a cseh rendőrök a szerb–magyar határon, mert már kevés a migráns

A Galvani hídra vonatkozó „Új Duna-híd és kapcsolódó közlekedési infrastruktúra előkészítés Budapesten” című tételt is törölték, valamint a Gellért-hegyi közpark átfogó közterületi megújításának előkészítését is. Hatályon kívül helyezték a debreceni velodrom, a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye és a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztését célzó beruházás kiemeltté nyilvánítását.

Ugyan erre a sorsra jutott a Gödön megkezdett Adatközpont-beruházás állami érdekű hasznosításáról szóló határozatot is, amelyről épp ma számolt be a hvg.hu, hogy az egész programból nem lett semmi.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...