fbpx
14.9 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Újra róhatják Szeged utcáit Ikarus trolibuszok

- Advertisement -

Budapesten már nem használt trolik jelenhetnek meg Szeged utcáin, ugyanis a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) gondolkodik régi Ikarus-trolik bérlésében. Erre azért lehet szükség, mert addig is ki szeretnék váltani az idősödő csuklós Škoda 15Tr-eket, amíg a gyártás előkészítés fázisában lévő SOR-trolik megérkeznek – a tervek szerint 2024 márciusában.

Az SZKT szerint gazdaságosan már nem javítható a Škodák egy része. Ezek kiváltására alkalmas lenne a relatíve jó állapotú Ikarus 280-as trolik, amik „mindössze” harmincöt év körüliek.

Hátránya az Ikarusoknak, hogy magasabbra kell lépcsőzni, valamint jelenleg nagyon kevés típusismerettel rendelkező sofőr lehet a szegedi vállalatnál. Viszont a használt jármű bérlése „beleillik abba a fenntarthatósági szemléletbe, amit az SZKT működésénél is egyre inkább szem előtt tartunk” – fogalmaztak.

Hasonló cikkünk:  A román bérek beelőzték a magyarokét

Szegeden nem ismeretlenek az Ikarus 280T típusú csuklós trolik, ugyanis 1984 és 2018 között volt ilyen jármű az SZKT kötelékében. A legtovább az 502-es példány volt forgalomban, ami mára a budapesti Közlekedési Múzeum gyűjteményét gazdagítja.

A BKV közölte: „jelenleg a szerződés véglegesítése zajlik a GVM típusú trolibuszok bérlése kapcsán”.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...