fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Újra róhatják Szeged utcáit Ikarus trolibuszok

- Advertisement -

Budapesten már nem használt trolik jelenhetnek meg Szeged utcáin, ugyanis a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) gondolkodik régi Ikarus-trolik bérlésében. Erre azért lehet szükség, mert addig is ki szeretnék váltani az idősödő csuklós Škoda 15Tr-eket, amíg a gyártás előkészítés fázisában lévő SOR-trolik megérkeznek – a tervek szerint 2024 márciusában.

Az SZKT szerint gazdaságosan már nem javítható a Škodák egy része. Ezek kiváltására alkalmas lenne a relatíve jó állapotú Ikarus 280-as trolik, amik „mindössze” harmincöt év körüliek.

Hátránya az Ikarusoknak, hogy magasabbra kell lépcsőzni, valamint jelenleg nagyon kevés típusismerettel rendelkező sofőr lehet a szegedi vállalatnál. Viszont a használt jármű bérlése „beleillik abba a fenntarthatósági szemléletbe, amit az SZKT működésénél is egyre inkább szem előtt tartunk” – fogalmaztak.

Hasonló cikkünk:  Több mint 11 ezren vágtak neki az idei Balaton-átúszásnak

Szegeden nem ismeretlenek az Ikarus 280T típusú csuklós trolik, ugyanis 1984 és 2018 között volt ilyen jármű az SZKT kötelékében. A legtovább az 502-es példány volt forgalomban, ami mára a budapesti Közlekedési Múzeum gyűjteményét gazdagítja.

A BKV közölte: „jelenleg a szerződés véglegesítése zajlik a GVM típusú trolibuszok bérlése kapcsán”.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...