fbpx
22 C
Kecskemét
2024. június 27., csütörtök

FRISS HÍREK

Uzsi járt a bringásoknak, pénteken pedig jön az autómentes nap és a kerékpáros felvonulás

- Advertisement -

A pénteki Európai Autómentes Napra hangolódva kedd délután uzsonnát adtak a főtéren áttekerő kerékpárosoknak Kecskeméten. A korábbi évek gyakorlatától eltérve idén úgy is a világnapon, azaz szeptember 22-én rendezik meg a kerékpáros felvonulást, hogy az munkanapra esik – az elmúlt években ugyanis mindig vasárnapra szervezték.

Tart a Mobilitási hét, ennek keretében rendezte meg a szokásos bringás uzsonnát a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti szervezete a főtéren, mégpedig az önkormányzat, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság és a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület közreműködésével. Az aktivisták a munkából, iskolából hazafelé induló kerékpárosokat lepték-ajándékozták meg almával, üdítővel, müzliszelettel, kuponokkal. Ez volt ma a jutalma annak, aki az egészséges és a környezetet kímélő, klímatudatos közlekedési módot választotta. Az eseménnyel a Bringázz a munkába! szemléletformáló kampány „Bringa=kiszámíthatóság” üzenetét népszerűsítették az egész országban, közel 70 helyszínen.

Pénteken pedig jön az Európai Autómentes Nap. Idén, igazodva a nemzetközi témához a „Takarékoskodj az energiával” mottó jegyében szervezik a programokat. A főtéren közel 30 kiállító várja majd az érdeklődőket 9 és 18 óra között, lesz KRESZ-bajnokság a gyerekeknek és még sok más program:

  • energiahatékonysági konzultálás és tanácsadás
  • ingyenes víztakarékossági ajándékcsomagok
  • balesetmegelőzési foglalkozások, kvízek
  • energiaracionalizálási tippek az otthonunkba
  • gyerekeknek gokartok és mini autók
  • kézműves foglalkozás az újrahasznosítás jegyében
  • egyedi építésű chopper biciklik
Hasonló cikkünk:  Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

17 órától indul a hagyományos kerékpáros felvonulás rendőri felvezetéssel a Kossuth térről, a menet ide is érkezik majd vissza. Érdemes előzetesen regisztrálni, mert idén is értékes tárgynyereményeket sorsolnak ki a résztvevők között.

A rendezvény napján 6-tól 18 óráig az alábbi közterületek lezárása várható (a Kecskeméti Városrendészet a rendezvény ideje alatt az ide kiadott parkolóbérleteket a környező, a rendezvény által nem érintett utcákban is elfogadja):

Deák Ferenc tér (Alföld áruház felőli oldala), Lechner Ödön utca, Luther köz, Arany János utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Lestár téri parkolók (zsákparkoló), Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt), Katona József tér, Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Katona József tér irányába) és Trombita utca.

Azzal, hogy péntekre került az Autómentes Nap, talán sikerül a tavaly már némileg érdektelenségbe fulladó rendezvényt egy kicsit felrázni és üzenetét többekhez eljuttatni – erről itt írtunk korábban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...