fbpx

FRISS HÍREK

300 millió forint közpénzbe kerül az országgyűlési képviselők irodabérlete

- Advertisement -

Több mint száz irodát bérelnek országszerte az adófizetők pénzén a parlamenti képviselők – írja a Blikkre hivatkozva a 24.hu. Az Országgyűlés Hivatalától kikért frakciószerződésekből kiderül, hogy havonta 25 millióba, éves szinten pedig 300 millió forintba kerül, hogy az országgyűlés tagjainak a fővárosban és vidéken is legyenek bázisaik.

A Demokratikus Koalíció (DK) képviselői bérlik a legdrágább irodákat, fejenként 850 ezer forintba kerül a Gyurcsány Ferencnek, Vadai Ágnesnek, Sebián-Petrovszki Lászlónak és Oláh Lajosnak bérelt helyek, ezek mindegyike a párt Teréz körúti központjában található.

A DK-val szemben az MSZP képviselői egymástól távol és több helyet bérelnek. Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető párhuzamosan öt irodát bérel, egyet-egyet Szigetváron, Érden, Siklóson, Kecskeméten és Gyulán összesen 813 ezer forintért.

Hasonló cikkünk:  A magyarok többsége szerint előnyös az EU-tagság

Móring József Attila (KDNP) választotta a legnagyobb irodát, a Somogy megyei választókerületében 362 négyzetméteren tevékenykedhet. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke 115 ezer forintért bérel egy alig 29 négyzetméteres irodát az ásotthalmi polgármesteri hivatalban.

Tavaly a Fidesz több irodát bérelt, mint a nyolc másik frakció együttvéve, havonta közel 32 millió forint értékben. 2022 végén viszont összehangoltan felmondták az összes szerződésüket, így idén jóval kevesebb irodabérleti szerződése van a parlamentnek. Azonban nem száll vissza az államkasszába az a megközelítőleg 145 millió forint, ami a számítások szerint havonta jár irodabérlésre a fideszes képviselőknek: erről az összegről ugyanis lemondhatnak a frakciójuk javára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...