fbpx
14 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

A kis segítőket se hagyja védőfelszerelés nélkül!

- Advertisement -

A munkavédelmi ruházatok között a gyermekek számára is talál a felnőttekéhez megszólalásig hasonlító alsó- és felsőruházatot, így fel tudja őket szerelni, ha segíteni akarnak a munkában a házban vagy a kertben. A gyerekek szeretik utánozni a felnőtteket, arról ábrándoznak, hogy rendőrök, tűzoltók lesznek, de szívesen segédkeznek a kertben is, illetve barkácsolnak a műhelyben, főzőcskéznek a konyhában. A gyerek munkavédelmi ruházatok biztonságot nyújtanak, megvédik őket a kisebb sérülésektől. Még nagyobb élménnyé teszik számukra a játékot, hiszen úgy néznek ki bennük, mint a nagyok. Segítségükkel játszva megtaníthatók a legfontosabb biztonsági szabályokra. 

Tanítsa játszva!

A gyerekek élvezetüket lelik mindenben, amit a nagyokhoz hasonlóan csinálhatnak, nincs is annál izgalmasabb dolog számukra, mint együtt tevékenykedni a szülőkkel, nagyszülőkkel. Válasszon az Épkézláb Munkaruha gyermekruházatából csemetéje vágyaihoz illő minőségi ruházatot a megfelelő méretben!

A profi ruházatokkal még a legmakacsabb gyerek is rábírható egy-egy kevésbé tetsző feladat elvégzésére, és példát is mutathat neki, ha Ön is ugyanolyan felszerelést ölt magára, és elmondja, hogy biztonsága érdekében van rá szükség. A kerti játékokhoz, gereblyézéshez, lapátoláshoz kényelmes viseletet jelentenek a profin kidolgozott kantáros nadrágok, és védelmet nyújtanak a hideggel szemben is, védik a derekat.

A védőkesztyűk szintén hasznosak mindenféle kinti tevékenységhez, megvédik a gyerek kezét a kosztól, szennyeződésektől.

Sötétben is jól láthatóan

Ősszel, télen a korai sötétedés miatt bizony már az óvodából, iskolából hazafelé sem árt, ha fényvisszaverő csíkokkal ellátott táskát, cipőt és más ruházatot viselnek a gyerekek a jól láthatóság érdekében. De hasznos lehet nyári estékre is egy világító, LED-es karszalag, ha sportolni, bicajozni indulunk vagy csak kint maradunk a kertben. A csemeték még élvezik is a fluoreszkáló vagy világító holmikat, szívesen viselik bármikor. 

Hasonló cikkünk:  Nem segítenek tovább a cseh rendőrök a szerb–magyar határon, mert már kevés a migráns

Érdemes minél kisebb korban hozzászoktatni őket a jól láthatósági ruházatok, kar- és lábszalagok viselésére, hogy később természetesnek érezzék, és nyugodtak legyünk, ha egyedül engedjük őket sötétedés után az utcára. Ezek a holmik praktikusak kültéren, gyenge vagy rossz látási viszonyok között, akár ködben vagy felhőszakadásban is. 

Veszélyek játék közben

A gyermekekre is számtalan veszély leselkedik játék, séta, biciklizés és sportolás közben, amelyektől nem feltétlen tudjuk megvédeni őket, de törekedjünk arra, hogy csökkentsük a kockázatokat. A különféle védőruházatokkal sokat tehetünk a biztonságukért, így már korán szoktassuk rá őket a használatára, mutassunk jó példát, viseljük mi is, amikor szükséges. És magyarázzuk el, mire miért van szükség, hogyan csökkenthetők általuk a veszélyek. 

Veszélyesebb feladatoknál tudatosítsuk a gyerekekben, hogy milyen kockázatokkal járnak, és tegyünk meg mindent a fej, a szem, a kéz és a hallás védelme érdekében, lássuk el őket megfelelő védőruházattal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...