fbpx

FRISS HÍREK

A kormány válasza az MTA-nak: aki az akkumulátorgyárak ellen küzd, a környezetvédelem ellen küzd

- Advertisement -

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Fenntartható Fejlődés Bizottsága készített állásfoglalás egyik főbb megállapítása, hogy társadalmi egyeztetés és tájékoztatás nélkül építi ki több százmilliárd forintos állami támogatással Magyarországon a kormány az akkumulátoripart, ami jelentős környezeti terheléssel jár, és senki nem tudja, valójában hosszú távon mennyire fenntartható, és milyen következményekkel jár.

Az állásfoglalást tegnap hoztak nyilvánosságra, és az MTA elküldte a kormánynak is. A szakértők egy nyolc pontból álló javaslatcsomagot állítottak össze, amiben részletesen leírták, hogy milyen egyeztetésekre lenne szükség, és milyen előzetes hatástanulmányok és egyéb dokumentumok nyilvánosságra hozásával lehetne eloszlatni az aggodalmakat.

A külügyminisztérium az RTL Híradójának annyit válaszolt a felvetésre, hogy

„AKI AZ AKKUMULÁTORGYÁRTÁS ELLEN KÜZD, A KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS A NEMZETGAZDASÁGI ÉRDEK ELLEN KÜZD”.

Hasonló cikkünk:  Ezernyi református hívő nevében is nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását

Ez a válasz nem arra utal, hogy a tudósok kérésére párbeszéd kezdődhetne a döntéshozókkal.

Különösebb magyarázatot nem adtak, valószínűleg arra próbálják építeni az érvelésüket, hogy az akkugyártás áttételesen a fosszilis üzemanyagok használata, és azok környezetszennyezése ellenében hat. Igaz, ezt az MTA állásfoglalása sem kérdőjelezte meg, és az aggályaik egészen másról szóltak.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...