fbpx

FRISS HÍREK

Babérkoszorú Vajda Zoli fején: negyedszer is lefutotta a Spartathlont!

- Advertisement -

Szombat reggel 6 órakor indult el az egyik legrangosabb ultrafutóverseny, a legendás Spartathlon közel négyszáz fős mezőnye, köztük a kecskeméti Vajda Zoltánnal, aki 28 óra 23 perc alatt teljesítette az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres távot, pályafutása során immár negyedszer, az eddigi legjobb idejével!

Vajda Zoltán nyolc év után indult el ismét a Spartathlonon. Hogy miért? A rajt előtt közösségi oldalán indokolta meg röviden, mi az oka, hogy ismét teljesíteni szeretné a klasszikus versenyt.

„Az elsőt csonthártyagyulladással futottam végig (utána két hét járógipsz), a második és harmadik verseny 140. kilométerénél a nem megfelelő táplálkozás miatt gyomorvérzésem lett, úgy fejeztem be mindkettőt. Idén szeretném úgy befejezni a versenyt, hogy elmondhassam, nem maradt bennem hiányérzet a Spartathlonnal kapcsolatban”.

Zoli a Csupasport.hu-nak elmondta, nemrég még élete legjobb formájában érezte magát, de a közelmúltban meghúzódott a bal oldali farizma, emiatt több mint tíz napot ki kellett hagynia. De igyekezett ezt is pozitívan felfogni: annyiból jókor jött a gond, hogy így biztosan nem futja el a Spartathlon elejét.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

Korábbi versenyeinek időeredménye:

2013: 31 óra 59 perc 07 másodperc

2014: 29 óra 46 perc 23 másodperc

2015: 29 óra 08 perc 39 másodperc

Úgy tűnik, hogy a kecskeméti ultrafutó remek formában volt és jól bírta a nehézségeket, mert a hírek szerint most 28 óra 23 perc körüli idővel ért célba vasárnap délelőtt és kapott babérkoszorút. Ez az időeredmény eddigi Spartathlonjai közül pedig a legjobb! Természetesen igyekszünk majd elérni Zolit, hogy ha szusszant egyet, mesélje el élményeit.

„Felkelni hajnalban, főleg télen, aztán a tök sötétben, a mínuszokban fejlámpával futni – na, azt szeretem a legkevésbé. De megcsinálom, mert edzést nem hagyok ki. Tudom, ha teljesítem, akkor annak meglesz az eredménye. Ezt szeretem a legjobban a futásban, hogy teljesen objektív dolog. Amennyi munkát beleteszel, annyit tudsz kivenni belőle. Az egy kilométer az mindenkinek egy kilométer. Vagy megcsinálod, vagy nem” – mondta biológusként a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságon dolgozó ultrafutó áprilisban, amikor portréinterjút készítettünk vele.

Fotó: Hraskó István

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...