fbpx

FRISS HÍREK

Békéscsaba váltott: Mészáros bankjára cserélték az OTP-t

- Advertisement -

A rendszerváltás előtt már megszerezte az előnyt az OTP Bank Nyrt., ami az önkormányzati számlavezetés piacát illeti. Azonban elképzelhető, hogy az évente több ezer milliárdos lehetőségre mozdul rá a Mészáros Lőrinc érdekeltségi köréhez tartozó Magyar Bankholding (MBH) – véli a Magyar Narancs.

Történt, hogy Szarvas Péter békéscsabai polgármester a „NER-bank”-ban új számlavezetőt talált az önkormányzatnak. Tette mindezt a közgyűlés és a pénzügyi bizottság megkerülésével, ugyanis kész tényként jelentette be a szeptemberi közgyűlésen, hogy számlavezető bankot vált a város. A képviselők ekkor hallottak először az állítólag lefolytatott eljárás eredményéről, mert előtte sem a testület, sem az illetékes pénzügyi és gazdasági bizottság elé nem került ilyen előterjesztés.

Miklós Attila (MSZP) képviselő elismerte, hogy az önkormányzati törvény szerint erre joga volt Szarvasnak. Mivel nem közbeszerzési eljárást, hanem meghívásos pályázatot írtak ki, a polgármester egy személyben hozhatott döntést.

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

Az 55 ezer lakosú város önkormányzati költségvetéséből, intézményeinek pénzforgalmából, az ide befizetett építmény- és vállalkozói adókból adódó pénzmozgás egy évben többmilliárdos nagyságrendű, amiért már érdemes lehajolni a magyar piacon működő bankoknak.

Az MBH egyelőre egyetlen megyei jogú városnál sem számlavezető, Békéscsaba lesz az első ilyen hely.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Logikátlannak és kényelmetlennek tűnik a Bethlenvárosban épülő új parkoló

Egy olvasói levél hívta fel szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy a leendő Kik és Rossmann üzletek Bethlenvárosban épülő parkolója sajátos...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...