fbpx

FRISS HÍREK

Brutálisan nőtt az egészségügyi intézmények adóssága a beszállítók felé

- Advertisement -

Szerdán fórumot hívtak össze, amin részt vett a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter), az Orvostechnikai Szövetség (OSZ), és az Egészségügyi Technológiai és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ). Az utóbbi szervezet igazgatója a tájékoztatón bejelentette: durván egy éve nem fizetnek az egészségügyi intézmények a beszállítóknak.

Az intézmények adóssága szeptemberre elérte a mintegy 100 milliárd forintot, ami lényegesen rosszabb, mint korábban volt: ez a tartozás tavaly ilyenkor 60 milliárd volt. A kintlévőségek finanszírozásához kapcsolódó banki költségek is megnövekedtek, ezek többletteherként további tízmilliárd forint körüli összeggel terheli a beszállítókat.

Többek között az Országos Mozgásszervi Intézetnek is megnehezíti a mindennapjait az eladósodottság, tavaly augusztus végén 83 millió forint adóssága volt, ami idén már 537 millió forintra nőtt.

Hasonló cikkünk:  Egy törvényjavaslat szerint tilos lesz energiaitalt árusítani 18 év alattiaknak

Dokumentumok szerint az intézménynek már csak készpénz fizetés ellenében szállítanak a gyógyszercégek és étkeztetők, a nővérhiány miatt csak túlórákkal tudják a betegeket ellátni. Olyan súlyos sérülteket gondoznak, akiknek az ellátásához például nővérből is több szükséges az átlagosnál.

A szegénység azon is látszik, hogy megakadtak a képalkotó vizsgálatok, mert nem sikerül megjavíttatni a CT-berendezést. A négy szeptikus műtőből csak kettő működik, és az intézet kómacentruma a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozásához sem jut hozzá.

A kialakult helyzetről az Országos Kórházi Főigazgatóság, és az OMINT főigazgatója érdemi választ nem adott.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...