Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Fokozódik az inflációról szóló vita Parragh László és Matolcsy György jegybankelnök között

- Advertisement -

Folytatódik és fokozódik az inflációról szóló vita Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Matolcsy György jegybankelnök között, akinek Kecskemét városa 2023-ban díszpolgári címet adományozott, és néhány napja a kecskeméti Campuson arról beszélt, amiről írtunk a KecsUP-on, hogy 2040-ig beérhető Ausztria.

Parragh olyan éles kijelentéseket tett az MNB ellen az ATV műsorában, amire még nem volt példa az Orbán-kormányok alatt egyszer sem. Az Iparkamara elnöke többek között ezeket mondta, amit a 444.hu szemlézett:

  • A jegybankelnök és a Magyar Nemzeti Bank nem ért az infláció kezeléséhez, mert „késve tette meg a lépéseit” az infláció csökkentése ügyében.
  • „Amióta forint van Magyarországon, 1946 augusztusa óta, azóta a Nemzeti Bank sosem vesztette el a tőkéjét, sosem került mínuszba” és az MNB „csak azért nincs csődben, mert mögötte ott van a költségvetés, a költségvetés mögött pedig ott vagyunk mi”.
  • „Drágábban fogunk hitelhez jutni, nehezebben fogunk hitelhez jutni, szemben a szomszédos országokkal.”

De ezeknél is mondott erősebbeket Parragh:

  • „a jegybanknak az ingatlanjait érdemes lenne megnézni és elgondolkodni az államnak azon, hogy azokat einstandolja”. „Több száz milliárdnyi olyan ingatlanról van szó, ami a jegybank működéséhez nem szükséges”.

A kérdésre, hogy az államnak van-e joga ahhoz, hogy rátegye a kezét a jegybank tulajdonára, azt válaszolta:

  • „Az államnak mindig van joga módosítani a jogszabályt.”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version