fbpx

FRISS HÍREK

Ha lenne gólvonal-technológia az NB1-ben, talán másképp alakul a KTE-Paks meccs

- Advertisement -

Lehet örülni a Paks elleni iksznek? Valószínűleg sok kecskeméti szurkolóban felmerült ez a kérdés a szombat esti meccs után. Pusztán a tények: augusztus 26-a, 458 perc szerzett újra akciógólt a KTE, négy vereség után végre egy pontot begyűjtött Szabó István csapata a jó formában lévő atomvárosiak ellen. A helyszínen néztük meg a mérkőzést.

A KTE enyhén szólva nem készült jó előjelekkel a Paks elleni meccsre, sorozatban kikapott a Debrecentől (idegenben), a Mezőkövesdtől (otthon), az FTC-től (idegenben) és a Diósgyőrtől (idegenben). Megtépázta ez a Kecskemét előző bajnokságban szerzett hírnevét, hiszen míg akkor összesen hatszor hagyták el vesztesen a pályát, a mostani idényben már ötször, noha még egy kör, azaz a bajnokság harmada sem ment le. A Paks viszont eddig első nyolc meccséből ötöt megnyert és csupán egy vereséget szenvedett el. Szabó István, a KTE edzője Bognár György gárdáját tartotta az összecsapás esélyesének a mostani formája alapján, hozzátéve azért, a 12 csapatos NB I-ben bármi megtörténhet.

„Szeretnénk visszatérni arra az útra, ami jellemezte korábban is a csapatot. Ezért mindent megtettünk a héten is. A csapatszellem erős, ez a héten is megmutatkozott, nagyon összetartó volt a csapat a pályán és azon kívül is. A szakmai stáb felkészített minket, extra motivált a társaság, hiszen mindenki szeretne újra sikeres lenni”nyilatkozta Vágó Levente a klub honlapjának a meccs felvezetéseként.

Bíztak a rossz sorozat megtörésében a hazai szurkolók is, akiknek nem szegte kedvét a mostani hullámvölgy, és noha közel sem volt teltház, a késői időpont ellenére közel négyezren csak kimentek a Széktói Stadionba (a hivatalos nézőszám 3785 volt). Taps szólt, mikor Vágó Leventéék a bemelegetítés után bementek az öltözőben. És akkor is, amikor a műsorközlő bemondta a hét hírét, azaz Marco Rossi ismét behívta a válogatott keretébe Szalai Gábort és Horváth Krisztofert.

Forrás: KTE Facebook-oldala

„Utálunk sz.r hírös város!” – skandálták a paksi ultrák még a kezdő sípszó előtt, ez a barátságtalan üdvözlés (amit mi nem tudunk hova tenni) nyilván nem tetszett a hazaiaknak, de kezdődött a meccs, és kecskeméti szurkolók inkább már a sajátjaikra koncentráltak. „Veletek vagyunk!” – kiabálta egy lelkes hölgy, és a közönség kisebb-nagyobb intenzitással végig buzdította kedvenceit.

Jól kezdett a KTE, és noha megfigyelhető volt, hogy a Paks kapusa nem tartogatta a labdát, hanem gyors kirúgásokkal indítani próbálta a korábbi válogatott Könyves Norbertet, a kecskeméti védelem blokkolni tudta ezeket a kísérleteket. Májer Milán és Matheus Leoni is igen aktívan játszott a jobb illetve a bal szélen. A szurkolók türelmesek voltak a hazai játékosokkal szemben, ellenben Berke játékvezető döntései többször felháborították őket. Főleg a 24. percben történteket kérte számon a bírón a hazai publikum. Májer beadása lecsúszott, és biztatóan csapódott a jobb felső irányába. Szappanos megfogta, igyekezett előretartani, de közben hátrafelé is mozgott. Talán bent volt, talán nem – a sportnapilap fotója alapján inkább igen. Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt-e a gólvonalon, ugyanis az ehhez szükséges gólvonal-technológiát nem alkalmazzák a teljes NB1-ben. A Nemzeti Sport 2021-es cikke szerint az MLSZ ezt akkor azzal indokolta, hogy magas lenne a költsége minden élvonalbeli csapat kapuit bekamerázni, legalábbis ahhoz képest, hogy milyen kevés ilyen nehezen eldönthető helyzet van egy idény alatt. Hát, ez a magyarázat most biztos nem vigasztalja a kecskemétieket, akik közül sokan bent látták a labdát (természetesen), és azt sem értették, VAR-ral miért nem vizsgálták meg a jelenetet. Szabó István meccs utáni nyilatkozatában nem tette szóvá (bár ő nagyon korrekten soha nem is szokta kommentálni a játékvezetők ténykedését). Lehetne még ragozni az esetet, de végső soron a futball – kecskemétieknek most nyilván fájóan hangzó – alaptörvénye úgyis felülír minden más véleményt: gól az, amit a bíró megad. Azzal meg utólag fölösleges foglalkozni, mi lett volna, ha sikerül vezetést szereznie a Kecskemétnek…

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

„Hátrajátékból nem lesz gól” – hangzott el némi kritika az egyik szurkolótól a szünetben. És ebben azért volt valami, mert egymás után ez már a kilencedik olyan félidő volt, amelyben nem tudott akciógólt rúgni a KTE (a négy vesztes meccsen egy gólt szereztek, büntetőből). Többen hiányolták a vállalkozó kedvet, a bátorságot a játékból. Az 56. perc mindenesetre jól jellemezte a csapat mostani formáját: Szuhodovszki ígéretesen, viszonylag szabadon vezette fel a labdát, de nem lőtt a tizenhatoson kívülről, és végül az egész akció hamvába holt.

Darálós meccs volt, olyan, amire azt mondják, nem szerez új híveket a labdarúgásnak. Aztán jött a kecskemétieknek a hidegzuhany, Osváth szép lövése utat talált Varga Bence kapujába, 0:1. Voltak szurkolók, akik hibáztatták a kapust a gólért, de azért a visszajátszásból látni lehetett, hogy tényleg furán szitált a labda a levegőben.

„Küzdjetek!” – harsant fel a lelátón. Szerencsére mire igazán aggódni kezdtek volna a hazai szurkolók, Szabó István cserélt, Pálinkás Gergő pedig gyorsan meghálálta a bizalmat, az ő és Tóth Barna harcossága egyenlítést eredményezett (Horváth Krisztofer is dicséretet érdemel a beadásért). Egy percig azért a VAR-vizsgálat miatt aggódhattak a kecskemétiek, de végül a bíró megadta a találatot, 458 perc után lőtt újra akciógólt a KTE (legutoljára még Tóth Barna augusztus 26-án, a Puskás Akadémia elleni 4:1-es győzelem 67. percében volt eredményes mezőnyből).

A végén úgy tűnt, már annyira nem forszírozza a támadásokat a KTE, de kis híján elbukták az egy pontot is, ha Böde Dániel kicsit pontosabban céloz.

„Kaptunk egy gólt, és a mi helyzetünkben alighanem sok csapat összezuhant volna. Mi nem tettük. Egyénileg és csapatként is mindig fejlődni kell, mi megmutattuk, hogy van bennünk tartás” – mondta Szabó István. Ő és kollégája, Bognár György egyaránt igazságosnak tartották a pontosztozkodást.

„Örüljünk, hogy nem kaptunk ki” – mi ilyen véleményt is hallottunk a lefújás után. Túl sokan nem tűntek elégedettnek, talán az volt a levegőben, hogy most ez az iksz jó eredménynek számít vagy sem? Ha a kidolgozott helyzetek, az igazán veszélyes kísérleteket alacsony számát vesszük alapul, akkor lehet hiányérzete a kecskeméti szurkolóknak, és nyilván a rúgott gólokat tekintve is. A támadójáték továbbra is akadozó, nem eléggé kreatív, talán hiányzik az önbizalom. Viszont a védelem most alapvetően jól működött, becsülettel hajtott a csapat, nem esett össze, és a négy vesztes meccs után végre pontot szereztek egy nagyon jó rivális ellen. A bevezetőben feltett kérdésre tehát talán úgy lehetne válaszolni a kecskemétiek szempontjából: örülni nem muszáj az iksznek, de meg kell becsülni – jó alap lehet a gödörből való kikapaszkodáshoz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...