fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Hekkerek cenzúrázzák a kormánytól független újságírást Magyarországon

- Advertisement -
Jelenleg nem elérhető a MUOSZ weboldala sem.

Közleményt adott ki a MUOSZ, miszerint több mint 40 médiumot ért az utóbbi hónapokban túlterheléses támadás, ami hosszabb-rövidebb ideig elérhetetlenné tette az adott helyen a hírszolgáltatást, és ez ellen állami eszközökkel kell fellépni – miközben hétfő délután elérhetetlenné vált a MUOSZ weboldala is.

Emlékeztetnek: napjainkban a hírszolgáltatás jelentős része az online térben zajlik, így a túlterheléses támadások alapjaiban – egyben súlyosan jogsértő módon – ássák alá a sajtó szabadságát és sokszínűségét, valamint a tájékozódás jogát biztosító alaptörvényi rendelkezéseket is.

A közlemény szerint a független sajtó elhallgattatásának „modern és alattomos eszköze” a kiberbűnözők által végrehajtott túlterheléses támadás.

A digitális korban a cenzúra digitálisan is működhet: névtelenül, interneten, váratlanul, pusztító módon. A kiberbűnözők profik, ellenük a védekezés is csak az lehet. A felkészülés, megelőzés professzionális kivitelezéséhez megfelelő informatikai tudással felvértezett humán erő, összehangolt munka, eszközháttér és az ezeket biztosító jelentős anyagi forrás szükségeltetik. Erre – a számtalan összetevő okán amúgy is megtépázott – kis szerkesztőségeknek nincs fedezete. Egységes megoldás kell, közpénzből, széles társadalmi összefogással, az Alaptörvény betűjének és szellemének megfelelően: Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.

Hasonló cikkünk:  Eurostat: Románia beelőzte Magyarországot

A KecsUP is érintett

Az utóbbi két hétben sokszor találkozhattak olvasóink hibaüzenetekkel akkor, amikor a KecsUP.hu-t akarták megnyitni akár számítógépről, akár mobiltelefonról. Igen, szervereink gyakran túlterheléses támadás alatt állnak, úgyhogy ilyenkor csak türelmet és megértést kérhetünk az olvasóktól és azt, hogy jöjjenek gyakran az oldalunkra és olvassák el azt, amit próbáltak elérhetetlenné tenni számára.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...