fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Kövér nem engedi kérdésekkel zaklatni Orbánt

- Advertisement -

Írásbeli kérdéssel fordult Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese a kormányfőhöz: Miért támogatta a Magyar Pünkösdi Egyház intézményei ellen folyó eljárás gyanúsítottjainak belépését a Fideszbe?

A Magyar Narancs cikke szerint a Magyar Pünkösdi Egyház egyes intézményeiben ténykedő, költségvetési csalással gyanúsított vezetők a tavalyi házkutatások és letartóztatásuk közepette sikerrel kérték felvételüket a békéscsabai Fideszbe.

Kövér László házelnök úgy döntött, hogy kimenti a válaszadás kötelezettsége alól Orbán Viktort:

„A feltett kérdés kormányzati hatáskört nem érint, mivel a kormány, illetve a kormánytagok hatásköre nem terjed ki a Fidesz-MPSZ működésével összefüggő döntésekre, és azok értékelése sem tartozik a feladataik közé”hangzott az indoklás. Ezért élt a törvényben biztosított jogkörével, s visszautasította a kérdést.

Kövérnek nem ez az első blokkolása Vadai Ágnes kérdéseit illetően, a házelnök ingerküszöbét meghaladta többek közt Németh Szilárd esetleges befóliázásának kérdése, vagy éppen az, mit gondol a kormány Pálffy Istvánnak, a Hír TV-ben tett azon kijelentéseiről, miszerint bizonyos mértékű türelemmel kell lenni az úgynevezett „pedofil betegség” iránt.

Hasonló cikkünk:  Hittan csoportjába járó gyerekeket vett rá szexuális kapcsolatra az egykori katolikus pap

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...