fbpx

FRISS HÍREK

Már 2024-re sem találtak időpontot Somogyi András humoristának a Hírös Agórában

- Advertisement -

A népszerű parodista, Somogyi András legutóbbi videójában elmondta: szívesen jönne Kecskemétre, a Hírös Agórába, de még jövőre sem tudták a műsorát beilleszteni a programnaptárba. Megkerestük az Agórát, az intézmény ezt nem is cáfolta, de értetlenül állnak a humorista utalása előtt. 

Somogyi András rendkívül sokoldalú humorista, remekül parodizálja mondjuk Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Áder Jánost, vagy a másik oldalról Gyurcsány Ferencet, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt, sőt akár Alföldi Róbertet, Győzikét, Kasza Tibit, Mucsi Zoltánt, Pápai Jocit, Müller Cecíliát, Szikora Róbertet, vagy éppen pályatársait, Aranyosi Pétert, Bödőcs Tibort, vagy Csenki Attilát is.

Legutóbbi videójában Orbán Viktor kínai látogatására, Putyinnal való találkozására és Mészáros Lőrinc felcsúti díszpolgárságára tért ki. Majd a végén megjegyezte (a videóban 3:32-től):

„Kecskemétre is szeretnék hozzátok ellátogatni a Hírös Agórába, de sajnos nemhogy idén, de még jövőre sem tudják beilleszteni a programnaptárjukba a műsoromat. Mennyi-mennyi érdekesség, mennyi-mennyi izgalom! És még hány ilyen hely van! Nesze neked demokrácia, nesze neked kultúra, éljen a művészet és a szólásszabadság!”; majd Orbán Viktort parodizálva: „mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”.

Megkerestük a Hírös Agórát, miként vélekednek erről az állításról, volt-e megkeresés a humorista vagy menedzsmentje részéről, hogy fellépne az Agórában, és ha igen, miért nem sikerült időpontot találni a műsorának, mi az oka, ha a humorista nem léphet fel az Agórában? Rákérdeztünk arra is, ha egy ilyen döntés megszületik, azt ki hozza meg, milyen tényezőket vesznek figyelembe a programnaptár összeállításakor, ki jöhet szóba és ki nem?

A Hírös Agóra (teljes nevén a működtető cég: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.) válaszolt is, ezt írták (szó szerinti idézet):

„Megkeresésére reagálva valóban jelentkezett Somogyi András humorista kollégánknál, azonban a stand up comedy jellegű előadásaink szerencsére a 2023-as és 2024-es évre is telítettek. Mivel a Hírös Agóra Kulturális Központ havonta 3-400 rendezvénynek ad otthont a színházi előadástól, a koncerteken át, a családi rendezvényekig és kiállításokig, így valóban hónapokra előre telítődve van a termek foglaltsága, mi pedig igyekszünk a műfajokat egyenlő mértékben elosztani, ez az egyik fő szempont a programok, vagy ha úgy tetszik az évad összeállításakor.
A humorista videójában tett utalása előtt azért is állt értetlenül a Hírös Agóra szervezői stábja és vezetősége, mert Somogyi András egyébként 2022. október 5-én fellépett már nálunk, ahogy Kiss Ádám, Kovács András Péter, Dombóvári István és rengeteg sikeres humorista is gyakori vendégünk. Október 25-én – azaz tegnap este például – Bödőcs Tibor volt itt, dupla teltházzal, aki látva a jegyeladási sikereit, már hónapokkal korábban lekötötte lehetséges időpontját, melynek közzétételét bizonyára nagyon várják a rajongók.”

(megjegyzés az első mondathoz: természetesen nem az Agóra kollégája a humorista 😀 )

Hasonló cikkünk:  „Már többször megbeszéltük, hogy mik azok a hegek anya hasán” - április a császármetszéshez kapcsolódó informálódás hónapja

Mint utánanéztünk, Somogyi András valóban járt tavaly októberben Kecskeméten, de nem a Hírös Agórában, azaz a volt művelődési központban, a Deák Ferenc téren – mint ahogy arra a válaszból valószínűleg a legtöbben gondolnának -, hanem az Otthon Moziban (az Ifjúsági Otthon és az Otthon Mozi pár éve már a nonprofit kft. szervezetébe tartozik).

Forrás: Tixa.hu

És az is furcsa, hogy noha Somogyi András számára már 2024-ben sem tudtak időpontot találni, válaszuk utolsó mondatából úgy tűnik, Bödőcs Tibornak igen, bár azt még nem tudni, mikorra, de valószínűleg nem 2025-re, hanem a közelebbi jövőben.

Nyilván az sem vigasztaló Somogyi András számára, ha más humoristák „gyakori vendégek”, neki viszont az elkövetkező legalább tizennégy hónapban nem lesz esélye fellépnie az Agórában.

Kerestük őt is az ügyben, levelünkre eddig azonban még nem válaszolt, ha ez megváltozik, visszatérünk a témára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...