fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Megnyílik a sportcsarnok felé vezető ág a McDonald’s-nál lévő körforgalomnál

- Advertisement -

Október 5-étől, csütörtöktől a belváros irányából érkezők lekanyarodhatnak jobbra, a sportcsarnok felé az Olimpia utcai körforgalomnál, és az Olimpia utcából is ki lehet majd fordulni az Izsáki útra. Október 9-től pedig a Vízmű utcáról és a Könyves Kálmán körútról egyaránt lehet balra és jobbra fordulni, valamint egyenesen továbbhaladni – közölte szerkesztőségünkkel az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája.

A bevezetőben említetten kívüli változások:

  • A McDonald’s-nál lévő körforgalom Szil-Coop bevásárlóközpont felé eső ágát továbbra is kizárólag áruszállítás céljából lehet igénybe venni. A város irányából érkező autósok a Sport utcai körforgalomnál tudnak visszafordulni, és az Olimpia utcai körforgalmat követően jobbra kanyarodhatnak le a bevásárló központ irányába.

  • A GAMF felől érkezőknek tilos az Olimpia utcára a balra kanyarodás, ők a Sport utca felől tudnak eljutni a sportcsarnokhoz.
  • Október 9-én, hétfőn várható az Izsáki út – Vízmű utca – Könyves Kálmán körút csomópont részleges megnyitása, a meglévő forgalomkorlátozások módosításával. Ezt követően a Vízmű utcáról és a Könyves Kálmán körútról egyaránt megvalósul a jobbra, egyenesen, és a balra kanyarodás lehetősége, így a városközpontba történő bejutás is gördülékenyebbé válik.
Fotó: Hraskó István
  • Ugyanennél a csomópontnál az Izsáki úton továbbra is érvényben lesznek a forgalomkorlátozások, a Vízmű utcától az M5-ös autópálya irányába egy sávon, míg a város irányába a Kelemen László utcától két sávon lehet majd közlekedni.
Hasonló cikkünk:  Király a polgármesteri beszéd kapcsán: Szembeállítanak magyart magyarral

A minisztérium közölte, a forgalmi tereléseket az adott napokon, napközben táblázzák ki, ezért kérik a körültekintő közlekedést, a sebességkorlátok betartását, és „az esetleges akadályoztatás során” a közlekedők türelmét.

A tárca azt is írta, hogy a járdák és kerékpárutak is folyamatosan épülnek, a gyalogos
közlekedésre kijelölt terelőutakat tájékoztató sárga táblák jelölik. Felhívták arra is a figyelmet, hogy a főút 2 kilométeres szakasza és a csatlakozó utcák érintett részei változatlanul munkaterületnek számítanak, így itt munkagépekre, munkavégzésre kell számítani, és hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket még nem helyezték forgalomba, ezért körültekintően kell közlekedni. A teljes útszakaszon sebességkorlátozás és előzési tilalom van és lesz érvényben a munkák teljes befejezéséig.

Kedden reggel ismét bejártuk az Izsáki utat és a Dózsa György utat. Az látható, hogy továbbra is nagy szükség van a közlekedőknek a türelemre az Árpád körúton, a Katona József Gimnázium felé közelítve, ahol az aszfaltozásból eredő szintkülönbségre sem árt figyelni. Reggel és délután megszokott látvány itt a torlódás.

Fotó: Hraskó István

A már késznek tűnő részeken is akadnak azért hiányosságok, például ennél a Kodály Iskolánál lévő gyalogos átkelőhelynél a járdaperem nem tűnik még befejezettnek.

További képek:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...