fbpx
2.9 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Menczer szerint a környezetvédők valójában keresztényüldözők

- Advertisement -

Augusztusban felgyújtották a Pilisszentiván és Nagykovácsi között elhelyezkedő Nagy-Szénás hegyen található keresztet. Ezt újra szeretnék állítani, azonban többen is ellene vannak környezetvédelmi okokból. Menczer Tamás, a külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerint azonban más miatt támadják a tervet: ez „modernkori keresztényüldözés”.

Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója szerint a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt. A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület szerint pedig a nagy rókalepke, a fűrészlábú szöcske, és a kövér daravirág is veszélybe kerülne. Vojczek Judit, a szervezet elnöke meg is támadta a kormányhivatali engedélyt a bíróságon.

Az államtitkár kijelentette: „nyilvánvaló hogy itt nem a környezet védelméről van szó”, majd a „modernkori keresztényüldözés” elleni fellépésre szólított fel. „Én harcolni fogok ez ellen” – mondta és hozzátette, hogy „a valláson messze túlmutató kérdésről van szó”, és mindent megtesz azért, hogy a hegyen ismét kereszt álljon.

Hasonló cikkünk:  Elfogadhatatlannak tartja Debrecen polgármestere, hogy a szennyező cégeket ne szankcionálják

„Komoly küzdelemre kell készülni” – jelentette ki Menczer.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...